Sport

čaša puna do pola

Nogometaši Zadra pobjedom završili sezonu i završili na četvrtom mjestu trećeligaškog juga

Nogometaši Zadra pobjedom završili sezonu i završili na četvrtom mjestu trećeligaškog juga
Dino Stanin/PIXSELL

U posljednjem 34. kolu Treće HNL-jug na Stanovima smo gledali sraz dvije najučinkovitije ekipe ovog proljeća.

„Zadar“ je sačuvao domaći teren, protiv Junaka je ostvarena osma domaća pobjeda, iz isto toliko utakmica. Prvo je poluvrijeme bilo obostrano otvoreno, uz početno vodstvo Zadra, golom Igora Banovića u ranoj fazi igre.

U jednom periodu, gosti su imali i posjed i pritisak, uz lijepu obranu Jakova Pinčića. Kad je najpotrebnije bilo ovog proljeća, na Stanovima bi se ukazao Ante Vukadinović; mladić koji je najbolje iskoristio  povjerenje u drugom djelu sezone. Ovoga je puta, u dva navrata, odlično reagirao. Raznovrsnim repertoarom postizanja pogodaka Vukadinović je usmjerio pobjedu u korist „Zadra“. Čija je čaša ovog proljeća do pola puna. 

                                         Jesenski podbačaj

Jer ,proljetni učinak od deset pobjeda, pet remija i dva poraza, uz gol razliku 41:10, daleko je neusporediv sa onim velikim podbačajem od ove jeseni. Isto tako i ovog proljeća izostao je niz vezanih pobjeda. Jer, igrači Želimira Terkeša na gostovanjima nisu preuzimali puno rizika. I zbog toga su samo remizirali protiv slabijih ekipa gdje su trebali upisati tri boda.

Očito, kako za bolji plasman, nisu bile dovoljne samo domaće pobjede.

                                      Neizvjesnost višeg ranga 

 Nogometaši „Zadra“ sezonu se okončali na četvrtom mjestu, sa 59 bodova, bod manje od drugoplasiranih posedarskih „Vitezova“ i trećeplasiranih Hrvaca koji će u kvalifikacije za Drugu ligu. Prvak je Jadran LP, koji je siguran u višem rangu. Mora se priznati, kako su na Stanovima očekivanja bila puno veća. Koja bi u konačnici donijela taj iskorak plasmana u Jedinstvenu Treću HNL (po novome – Druga HNL). Međutim, po tom pitanju, stvari - ne samo kad je u pitanju HNK „Zadar“ već i ostali klubovi - još nisu u potpunosti jasne. „Hrvace“ će igrati kvalifikacije za Prvu ligu (drugi rang) i o njihovom ishodu ovise Posedarci.  Izgleda kako će odgovor o svim sudionicima novih natjecanja biti poznat kroz iduće tjedne. 

                                         Zadar -  Junak  4:0 (1:0) 

Igralište Stanovi. Gledatelja 100. Sudac: Marko Bilušić (Šibenik). Strijelci: Banović u 13. , Vukadinović u 49. i 56. te Jordan u 90.minuti za Zadar.

ZADAR: Pinčić – Čelić, Djeveljekaj, Jerbić, Iveljić – Banović (od 88. Šarić), Čepo, Stojčević (od 79. Labus), Jurić – Jordan, Vukadinović (od 79. Bačkov). Trener: Želimir Terkeš.

JUNAK: Ninčević – Vardić, Botica, Katunarić, Mrković (od 50. Držak) – Romac (od 76. Erceg), Zoungrana (od 46. L. Bašić), Vučković (od 50. Kamber), Kekez (od 88. Modrić) – Bašić Šiško, Cikojević. Trener: Mirko Labrović. 

KAKO SU PADALI GOLOVI

1:0 Banović (13) – Korner sa desne strane izveo je Roko Jurić. Lopta je na drugoj strani došla do lijevog bočnog Josipa Iveljića, koji ju je kroz šumu nogu vratio na gol-crtu. Tu se na pravom mjestu našao Igor Banović,  i potvrdio početno vodstvo.

2:0  Vukadinović (49)  Kao da je čuo Bepa Bajla, koji je u „loži“ tražio drugi gol s kojim bi se prelomila utakmica. Opet je Ante Vukadinović, po tko zna koji put ovog proljeća zabio taj gol kojim se rasterećeno ulazi u nastavak susreta. Iz slobodnog udarca asistirao mu je Roko Jurić, a Vukadinović je glavom sa nekih sedam-osam metar pogodio u suprotni kut nemoćnog  Ivana Ninčevića.

3:0 Vukadinović (56)  Najbolji ovosezonski strijelac Zadra, došao je i do svoga 16-og pogotka. Dobro je Ante Vukadinović pratio dubinsko ubacivanje, prošao je između dvojice gostujućih stopera i rutinski plasirao za uvjerljivo vodstvo.

4:0  Jordan (90) Oba trenera i Terkeš i Labrović, obavili su brojne izmjene. Kod Zadra je prigodu dobio i mladi stoper Jakov Šarić (2002. godište). U iščekivanju posljednjeg zvižduka suca Bilušića, nekoliko je pokušaja nogometaša Zadra bilo upućeno prema vratima Sinjana. U tom „fliperu“  najprecizniji je bio Marko Jordan. 

„Zadar“ dominirao, Sinjani nijemi promatrači

Dragan Blatnjak, pomoćni trener HNK „Zadar“:  Dominirali smo od prve minute i u kvalitetnoj utakmici ostvarili zasluženu pobjedu, protiv dobrog sastava Junaka. Mislim kako je utakmica bila zanimljiva za gledatelje.

Mirko Labrović, trener NK „ Junak“ : Čestitke Zadru. Mi smo bili nekompletni, ali bez obzira, nismo pokazali pravo lice. I to mi je žao. Nadali smo se i očekivali, ali Zadar je zasluženo pobijedio. Ne smijemo primiti dva gola iz dva prekida. Previše je to kad vam nedostaje pet standardnih igrača. Ukazao sam prigodu mladim snagama, pogotovo u drugom poluvremenu. Nažalost, neki od njih nisu opravdali moje povjerenje. Jedino mi je žao, što gledatelji nisu vidjeli obostrano dobar nogomet, jer smo mi bili nijemi promatrači. Nismo bili na razini od ovog proljeća, gdje smo u sedam utakmica imali pet gostujućih pobjeda.