Sport

Tenis

Roland Garros: Mektić i Pavić zaustavljeni u osmini ifinala

Roland Garros: Mektić i Pavić zaustavljeni u osmini ifinala

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić zaustavljeni su u subotu u osmini finala Roland Garrosa nakon što je sa 6-7(5), 7-6(3), 7-6(10) od njih bolja bila indijsko-nizozemska kombinacija Rohan Bopanna i Metwe Middelkoop.

U meču koji je trajao nešto više od dva i pol sata, sva su tri seta odlučena kroz tie break. Ni u prvom setu ni u drugom setu ni jedan par nije izgubio svoj servis tako da su oba otišla u tie break, a prvog su dobili Mektić i Pavić, dok je drugi pripao Bopanni i Middelkoopu.

Treći set je dobro počeo za hrvatski par, odmah na početku su uzeli servis suparnicima i imali prednost do pred kraja seta kada su Indijac i Nizozemac vratili servis i izjednačili na 5-5. Na kraju je i taj set otišao u tie break i opet su bolji bili Bopanna i Middelkoop.

Od hrvatskih predstavnika danas kasnije u paru nastupa i Ivan Dodig koji će zajedno sa svojim partnerom Austinom Krajicekom pokušati doći do četvrtfinala protiv Thanasija Kokkinasa i Alexandera Bublika. U pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić igra protiv Francuza Gillesa Simona. 


Reci što misliš!