Sport

o sigurnosti i organizaciji

HNS: Održan sastanak Hajduka, Dinama i policije

HNS: Održan sastanak Hajduka, Dinama i policije

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u petak je održan sastanak predstavnika HNS-a, GNK Dinama, HNK Hajduka i Ravnateljstva policije na temu sigurnosti i organizacije nogometnih utakmica, priopćio je HNS.

Sastanku su bili nazočni predsjednik HNS-a Marijan Kustić, predstavnici Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te GNK Dinamo i HNK Hajduk, koje su predvodili predsjednici uprava Vlatka Peras i Lukša Jakobušić.

U priopćenju se navodi da je u konstruktivnoj atmosferi i nakon razmjene mišljenja utvrđeno da se pozivaju se svi dionici nogometnih utakmica da se pridržavaju propisa koji se odnose na sigurnost na sportskim natjecanjima.

Također, zaključit će se sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog nogometnog saveza o provedbi mjera kod utakmica visokog rizika i utakmica na kojima se očekuje veći broj gostujućih navijača. Pri tomu će se uzeti u obzir postojeća dobra praksa s domaćih i međunarodnih utakmica. Sporazum će biti sastavljen do početka nove natjecateljske godine odnosno utakmice Superkupa.

Na sastanku je kazano da će klubovi navijača bit će pozvani da se uključe u izradu navedenog sporazuma na način da daju svoje prijedloge i ukažu na uočene probleme, a dogovorena je i stalna komunikacija predstavnika Saveza, klubova i policije vezano uz pripreme i provođenje utakmica nogometnih natjecanja.

Sastanak je inicirao HNS nakon velikih izgreda na autoputu A 1 kraj odmorišta Desinec poslije derbija Dinamo - Hajduk.


Reci što misliš!