Sport

Košarka, NBA play-off

Miami slavio u Bostonu i poveo s 2-1 u finalu Istoka

Miami slavio u Bostonu i poveo s 2-1 u finalu Istoka
AP Images

Košarkaši Miami Heata poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Boston Celticsa u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige svladavši ih na njihomom parketu sa 109-103 u trećoj utakmici.

Miami je vodio tijekom čitavog susreta, ali žilavi domaćin je uz pomoć publike stigao nadomak preokreta kojega na kraju ipak nije mogao i kompletirati. Gosti s Floride odlično su otvorili utakmicu, poveli sa 16-4, početkom druge četvrtine imali i najveću prednost od 26 razlike (46-20) te bili u potpunoj kontroli utakmice sve do dvije minute prije odlaska na odmor kada je bilo 62-37.

No, Boston je zatvorio prvo poluvrijeme serijom 10-0 kojom se primaknuo na 62-47, da bi u nastavku i dalje "grickao" prednost Miamija sve do 2:40 minuta prije isteka vremena kada je Jaylen Brown pogodio tricu za 93-92. U sljedećem napadu tricom za Miami odgovorio je Max Strus, potom je precizan bio i Bam Adebayo, a nakon što je i P.J. Tucker osvojenu loptu oplodio s dva pogođena slobodna bacanja, Miami se na minutu prije kraja odvojio na komfornih 100-92 što je uspio i sačuvati.

Adebayo je predvodio Miami do ove važne pobjede sa 31 košem, 10 skokova i 6 asistencija, Strus je dodao 16 ubačaja, dok su kod Celticsa najbolji bili Brown sa 40 poena i 9 skokova te Al Horford sa 20 pogodaka i 14 skokova.

Četvrta utakmica igrat će se također u Bostonu u noći s ponedjeljka na utorak, a plasman u veliki finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

FINALE ISTOKA:
Boston - Miami    103-109
(Miami vodi sa 2-1)


Reci što misliš!