Sport

EP Tekvondo

Lena Stojković europska prvakinja

Lena Stojković europska prvakinja
Sportnet

Lena Stojković, članica splitskog Marjana obranila je naslov europske prvakinje u taekwondou u kategoriji do 46 kilograma.

Ukupno je to sedma medalja za Hrvatsku na ovom prvenstvu u Manchesteru i čak peta medalja splitskog Marjana. 

Lena je kao prvi nositelj i braniteljica naslova u prvom kolu slavila protiv Talijanke Veronice Pau 20-8 da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Cipranke Kyriaki Kouttouki osigurala medalju. U polufinalu je Lena u iznimno napetoj borbi svladala izvrsnu Portugalku Michal Zrihen s 32-26 da bi u finalu bila bolja od neugodne Turkinje Gogebakan 13-11. Lena je tako postala prva Hrvatica koja je uspjela obraniti naslov europske prvakinje još od vremena Lucije Zaninović i Ive Radoš.

Brončani olimpijac Toni Kanaet osvojio je ranije u subotu broncu.

Osvajač srebrne medalje s Paraolimpijskih igara u Tokiju Ivan Mikulić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji +80 kg, osvojivši već 12. medalju s velikih natjecanja.Mikulić je u finalu s 9-3 svladao Turčina Mehmeta Samia Saraca.

Mladi Splićanin je u rujnu prošle godine osvojio srebro na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, bio je drugi na Svjetskom prvenstvu u Istanulu u prosincu prošle godine, a sada je osvojio medalju i na trećem natjecanju u nizu. Za Mikulića je to već  12. medalja s velikih natjecanja.

Drugi hrvatski paratekvondaš Edi Karadžić je osvojio peto mjesto u kategoriji do 70 kg. Karadžić je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Macieja Kesickija sa 7-18.

Po prvi puta u povijesti Europsko seniorsko tekvondo i paratekvondo prvenstvo je održano u istoj dvorani.


Reci što misliš!