Sport

Tenis

WTA Rabat: Petra Marčinko ostvarila prvu WTA pobjedu

WTA Rabat: Petra Marčinko ostvarila prvu WTA pobjedu
profimedia.hr

Najbolja juniorka svijeta, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko pamtit će ovu nedjelju i nastup na WTA 250 turniru u marokanskom Rabatu, gdje je ostvarila svoju prvu pobjedu na WTA Touru svladavši u 1. kolu 77. tenisačicu svijeta, Šveđanku Rebeccu Peterson sa 6-0, 2-6, 7-5 nakon dva sata i 11 minuta.

Nakon sjajnog prvog seta u kojem je iznenađenu 9. nositeljicu ostavila bez gema, Marčinko je u prvom gemu drugog seta propustila četiri break-lopte, a potom prvi put u meču izgubila servis, što ju je malo izbacilo iz ritma. Još jedim 'breakom' u osmom gemu Peterson je izborila treći set.

U njemu je 26-godišnja Šveđanka povela sa 2-0, ali je odmah izgubila prednost. I u sljedeća dva gema su tenisačice razmijenile 'breakove', da bi sljedeću priliku za oduzimanje servisa dobila Marčinko u 11. gemu i iskoristila je. Kad je servirala za meč, Petra je uz malu pomoć suparnice iskoristila prvu meč-loptu i došla do velike pobjede.

Drugo kolo joj za suparnicu donosi bolju iz dvoboja Meksikanke Marcele Zacarias (WTA - 243.) i Australke Astre Sharme (WTA - 147.).

WTA Rabat - 1. kolo

PETRA MARČINKO (HRV) - Rebecca Peterson (ŠVE/9) 6-0, 2-6, 7-5


Reci što misliš!