Sport

Nogomet, Premiership

West Ham remizirao s Cityjem, Mahrez promašio penal za pobjedu

West Ham remizirao s Cityjem, Mahrez promašio penal za pobjedu
profimedia.hr

Nogometaši Manchester Cityja propustili su priliku sasvim se približiti obrani naslova engleskog prvaka nakon što su u susretu 37. kola engleskog prvenstva na gostovanju kod West Ham Uniteda odigrali 2-2.

City je na poluvremenu gubio 0-2, no u nastavku je uspio izjednačiti, a četiri minute prije kraja Ryad Mahrez je imao kazneni udarac za potpuni preokret, no njegov udarac je sjajno obranio Lukasz Fabianski.

"Građani" sada imaju četiri boda više od Liverpoola, no "Redsi" imaju i susret manje. U utorak gostuju kod Southamptona. U slučaju pobjede Liverpool će se uoči zadnjeg kola približiti na samo bod zaostatka.

U zadnjem kolu Manchester City će kod kuće dočekati Aston Villu, dok Liverpool dočekuje Wolverhampton.

West Ham je odigrao fantastično prvo poluvrijeme, a junak je bio dvostruki strijelac Jarrod Bowen. Domaćin je poveo u 24. minuti. Pablo Fornals je fantastičnom loptom sa sredine terena uposlio Bowena koji je pobjegao gostujućoj obrani, zaobišao Edersona i zabio 1-0.

U posljednjim trencima prvog dijela vidjeli smo sličnu akciju. Ovoga puta asistent je bio Michail Antonio, a strijelac ponovo Bowen. City je smanjio u 49. minuti. Jack Grealish je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila Dawsona i prevarila Fabianskog. U 69. minuti već je bilo 2-2. Mahtez je ubacio iz slobodnog udarca, a Vladimir Coufal skrenuo loptu glavom u svoju mrežu.

City je jurno i po treći gol i u 86. minuti gosti su dobili priliku možda i osigurati naslov prvaka. Dawson je oborio Jesusa, sudac Anthony Taylor je provjerio video snimak i pokazao na bijelu točku. Mahrez je pucao, no Fabianski je fantastično  obranio.

Od 77. minute za West Ham je zaigrao njihov kapetan Mark Noble kojem je to bio 549. nastup u dresu "Čekičara" i posljednji domaći jer se na kraju ove sezone oprašta od nogometa. Nikola Vlašić nije nastupio za domaći sastav

Leeds United je osvojio važan bod u borbi za prvoligaški spas odigravši na svom terenu 1-1 protiv Brightona.

Danny Welbeck je u 21. minuti doveo goste u vodstvo, a izjednačio je Pascal Struijk u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Leicester City je na gostovanju deklasirao Watford sa 5-1, dok su Wolverhampton Wanderers i Norwich City odigrali 1-1, baš kao i Aston Villa i Crystal Palace.

U ranije odigranom susretu Tottenham je pobijedio Burnley sa 1-0 probivši se na četvrto mjesto, posljednje koje osigurava plasman u Ligu prvaka.

Pogodak odluke zabio je Harry Kane iz kaznenog udarca u osmoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

Son je ubacio u kazneni prostor, Sanchez je pucao glavom, a lopta je pogodila ispruženu ruku Ashleyja Barnesa. Sudac Kevin Friend je provjerio video zapis pokazavši na bijelu točku. Kane je bio siguran za 16. pogodak ove sezone.

Barnes se mogao iskupiti za pogrešku u 62. minuti, ali je pogodio lijevu stativu.

Tottenbham je ovom pobjedom preskočio Arsenal preuzevši četvrtu poziciju sa 68 bodova. Arsenal je sada peti sa 66 bodova, ali i utakmicom manje. "Topnike" u ponedjeljak očekuje gostovanje kod Newcastle Uniteda.

Trećeplasirani Chelsea ima 70 bodova, ali i utakmicu manje, a na vrhu su Manchester City sa 90 i Liverpool sa 86 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!