Sport

veliki uspjeh

OI gluhih: Peto olimpijsko zlato za hrvatske rukometaše

OI gluhih: Peto olimpijsko zlato za hrvatske rukometaše
HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija je na OI gluhih u brazilskom Caxias do Sulu osvojila zlatnu medalju pobijedivši jučer u finalu sa 32-21 Njemačku što im je peto zlatno olimpijsko odličje i ukupno 17. s velikih natjecanja.

U sporom ritmu prvog poluvremena punom grča s obje strane nešto se bolje snašla hrvatska reprezentacija koja je zahvaljujući vanjskoj liniji u kojoj su vrlo dobro odigrali Lušić i Glumac uspjela sredinom poluvremena pobjeći na tri gola razlike kojom je i završilo prvo poluvrijeme. Opet je dobro branio Šagovac, uz obranjeni sedmerac imao je sedam obranjenih lopti.

Početak drugog poluvremena u prve je tri minute donio razrješenje utakmice. Tri gola Bošnjaka i jedan Glumca odveo je Hrvatsku na sedam golova razlike da bi do kraja utakmice svjedočili i egzibiciji pa je bilo i cepelina koji su razveselili preko 2.000 nazočnih gledatelja u Sveučilišnoj dvorani UCS u kojoj je održan cijeli turnir.

Bošnjak je s deset golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a pridružili su mu se Glumac sa šest i Ilija Perak i Lušić sa po četiri.

Najbolji strijelac Tomislav Bošnjak izjavio je nakon utakmice da je početak bio nervozan s puno tehničkih grešaka, no i uz takvu igru završili su poluvrijeme s tri gola prednosti. 

"U poluvremenu dogovorili smo se da krenemo snažno od početka što se i obistinilo te je razlika samo rasla do konačnih 11 razlike", dodao je Bošnjak.

Teo Glumac naglasio je da je svako finale teško pa je tako i ovo krenulo vrlo nervozno, no sredinom prvog poluvremena posložila se igra i od tada sve do kraja utakmice razlika je rasla kako i naša igra.

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi, ovo im je 17. medalja na velikim natjecanjima. S ovim zlatom imaju osam olimpijskih odličja (pet zlata, jedno srebro i dvije bronce), sedam europskih (pet zlata, po jedno srebro i broncu) i dvije svjetske medalje, obje zlatne. 

Njemačka je na kraju bila vrlo zadovoljna drugim mjestom dok je Srbija osvojila treće mjesto. U Ženskom dijelu turnira pobijedila je Danska druga je završila Turska, dok je domaćin, Brazil osvojio treće mjesto.


Reci što misliš!