Sport

#rekreacija

Privlaka vas poziva na još jedan Privlaka run 11. lipnja

Privlaka vas poziva na još jedan Privlaka run 11. lipnja
Facebook

Iz Privlake pozivaju još jedan Privlaka Run - jedinu Privlačno Privlačnu utrku u regiji koja će se održati 11. lipnja s početkom u 18 sati

I ove godine pripremili su  utrke na 10km, 5km i utrke za djecu. Uz samu utrku, očekuje vas tradicionalna, fenomenalna zabava nakon utrke uz glazbu i roštilj!

Privlačani su poznati po ludru, ribolovu tradicije, koji se već niz desetljeća prenosi s koljena na koljeno. Uz samu lučicu prema zapadu, počinje i šetnica koja je obujmila gotovo cijeli poluotok, a pruža pogled na nezaboravan zalazak sunca.

Mjesto je poznato po sabunjarima, ljudima koji su mukotrpnim vađenjem pijeska iz mora postali nadaleko poznati te nakon 2. svjetskog rata izgradili bijeli grad Zadar udaljen samo 15 minuta vožnje. Svojim drvenim brodovima (trabakulima, bracerima i leutima) su razvozili pjesak uzduž cijele hrvatske obale. Sabunjari su ostavili dubok trag u životu privlačkog čovjeka, te je po njima nogometni klub u Privlaci dobio naziv "Sabunjar". Privlaka je slikovito turističko i ribarsko mjesto smješteno na prostranom, ravnom poluotoku.

Sa sve tri strane obgrljena kristalnim pijeskom i bogomdanim plažama, najvažnija je spona između najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada Nina na sjeveroistoku, te otoka Vira na zapadu. Privlaka se u pisanim dokumentima prvi puta spominje 1296.g. kao vinogradarsko mjesto. Ime joj je kroz stoljeća doživljavalo mjene:Brevilaqua, Privilacha, Priulacha... do oblika kakav danas znamo.

Čist zrak i ljekovito crno blato ovu lokaciju čini atraktivnom i ljudima sa zdravstvenim problemima poput astme, reume, artritisa itd. Čak i za najtoplijih ljeta, lagani vjetar ublažava visoke temperature, smanjuje sparinu, što pogoduje djeci i starijim osobama. Osim po pješčanim plažama Sabunike su poznate i po dugim zalascima sunca, a u rujnu i listopadu postaju raj za surfere. Sabunike su pored Bola na Braču najpoznatija surferska destinacija zbog povoljnog vjetra s Velebita.

Kako je prijaviti?

Kotizacija za utrke na 5 i 10km iznosi 70 kn a utrke za djecu* (U14) su besplatne.
Medalja, majica i večera osigurani za sve natjecatelje!

Utrka se održava 11.6.2022. (Subota) a podizanje startnih brojeva je na dan utrke do 16.00h (Stara jezgra – trg “Kolište”).

*Djecu nije potrebno prijavljivati za utrku

Podaci za uplatu startnine:
Triatlon klub Zadar
Stjepana Radića 10/2
23000 Zadar
HR8324070001100345316
Poziv na broj: 5000
Opis plaćanja: Ime i prezime osobe za koju se plaća startnina
 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti