Sport

za učenike od 1. do 8. razreda

Osnovna škola Krune Krstića bila domaćin prijateljskog međuškolskog turnira u šahu

Osnovna škola Krune Krstića bila domaćin prijateljskog međuškolskog turnira u šahu
OŠ Krune Krstića

Osnovna škola Krune Krstića je u subotu, 30. travnja bila domaćin prijateljskog međuškolskog turnira u šahu na kojem su sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda

Organizatori turnira bili su profesori Claudio Rotunn i Anita Nikić koje smo priupitali kako je došlo do ideje i kako je protekao turnir.

- Šah potiče intelektualni razvoj, razvija logiku, pamćenje, maštu, ustrajnost, pažnju, sposobnost koncentracije... - rekla nam je profesorica Anita koja je uvela šah kao dio  plana i programa nastave informatike

Profesor Claudio je od ove godine voditelj šahovskog kluba u školi, pa s ponosom priča kako su učenici zainteresirani i vole dolaziti na šah.

Naime, neki su se učenici samostalno javili kad su vidili obavijest o slobodnoj aktivnosti, jedan dio je uputila upravo Anita zbog njihovih sposobnosti, a jedan dio učenika se prijavio zbog učitelja Claudia koji je vrlo zabavavan i voli se šaliti sa djecom.

Učiteljica Anita ima iza sebe već odrađenih projekata tako da se brzo rodila ideja za ovakvim projektom.

Uz domaćine, na turniru su sudjelovali učenici iz OŠ Petar Preradović, OŠ Smiljevac, OŠ Stanovi, OŠ Kožičića Benje i OŠ Filip i Jakov.

Na turniru su bile četiri kategorije: A 1. i 2.r, B 3.i 4.r, C 5.i 6.r i D 7. i 8.r.

Osim pobjednika u svakoj kategoriji, pobjednici su išli u finale i megafinale.

Tako je pobjednica u A kategoriji bila učenica Agata Karuc 2.r. iz OŠ Krune Krstića, B kategorija Patrik Parić, 4.r., također iz OŠ Krune Krstića, a on je ujedno i pobjednik od 1. do 4. razreda.

Pobjednici turnira:
1. Luka Mustać 5.r OŠ Krune Krstića
2. Ivano Parić 7.r OŠ Krune Krstića
3, Ivana Nika Medić  8.r OŠ Petra Preradovića

Svi učenici su bili nagrađeni, a sponzori nagrada  bile su izdavačka kuća Alfa i Profil. 

Organizatori su zadovoljni ishodom prvog turnira, unatoč nekim malim propustima, zadovoljni su reakcijama učenika i mentora te se nadaju dogodine još boljem i većem turniru, rekli su nam po završetku.
 


Reci što misliš!