Sport

Košarka, NBA liga

Bogdanović i Zubac loši u porazima svojih momčadi

Bogdanović i Zubac loši u porazima svojih momčadi
AP Images

Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, kao i njihove momčadi Utah i Los Angeles Clippers, nisu se proslavili u utakmicama odigranima u noći s petka na subotu.

Već četvrti poraz u nizu upisali su 'džezeri' iz Salt Lake Cityja, Memphis je na domaćem parketu sa 119-109 bio bolji od Utah. Enigma je za Bogdanovića i društvo bio Ja Morant koji je dvoboj završio s 'triple-double' učinkom od 30 poena te po 10 skokova i asistencija. Lijepu sliku u svemu je donekle pokvarilo njegovih šest izgubljenih lopti. Imao je Morant i odličnu pratnju u Brandonu Clarkeu s klupe koji je ubacio 22 poena uz šut 9-12.

Gostima su definitivno nedostajali Donovan Mitchell i Rudy Gobert, a prvi strijelac je bio čovjek s klupe Danuel House jr. koji je ubacio 21 poen. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je odigrao 32 minute te je ubacio 13 koševa. No, imao je slab šut iz igre 5-16, s posebnim naglaskom na tri poena jer je ubacio samo jedan od devet dalekometnih šutova.

Tome je još dodao dva napadačka skoka, asistenciju i tri izgubljene lopte.

Clippersi su gostovali na Floridi, a Miami je bio bolji sa 121-114 te je klub iz Los Angelesa opet u negativnom omjeru ove sezone (25-26). Gosti nisu imali nikakve šanse jer su na otvaranju zadnje četvrtine bili i blizu zaostatka od 20 poena. Na kraju su tek uljepšali poraz.

Svi iz petorke Miami Heata su ubacili 16 ili više poena. Najviše Jimmy Butler (26), a tome je dodao devet asistencija i šest skokova. Treba izdvojiti još Bam Adebayja koji je ubacio 20 poena uz 12 skokova i četiri asistencije.

Ivica Zubac je za 23 minute ubacio šest poena (2-4 iz igre i 2-4 s linije slobodnih bacanja), a tome je dodao tri skoka, dvije asistencije, dvije izgubljene lopte i jednu blokadu. Kod Clippersa je najbolji bio Luke Kennard s klupe. Ubacio je 23 poena, imao šest skokova i 5-11 za tri poena.

Phoenix, najbolja momčad lige, nezaustavljivo grabi dalje te su Sunsi upisali devetu pobjedu u nizu. Ovaj put je Phoenix svladao Minnesotu 134-124 pred svojim navijačima

Kod Phoenixa su trojica igrača ubacila više od 20 poena (Booker 29, Johnson 23 i Paul 21), s tim da je Chris Paul ispisao 'triple-double'. Koševima je dodao 14 asistencija i 10 skokova.

U krug klubova koji sezonu nastavljaju u doigravanju pokušava se ugurati Atlanta koja je prošle godine igrala finale Istoka. Ovom prilikom Atlanta je na domaćem parketu svladala Boston 108-92 čime je ostvarila šestu pobjedu u nizu. Po 21 poen su za Atlantu ubacili Trae Young i John Collins, s tim da je prvi tome dodao devet skokova i šest asistencija, a potonji devet skokova i četiri blokade.

Denver je također u pozitivnom nizu. Pobijedio je četvrti put za redom, ovaj put New Orleans u gostima 116-105. Nikola Jokić je upisao novi 'triple-double' učinak od 29 poena, 13 skokova i deset asistencija, a imao je i šut iz igre 11-19.

Bez LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa Lakersi su upisali novi poraz. Charlotte je pobijedio doma 117-114 uz 26 koševa, osam skokova i šest asistencija Milesa Bridgesa. Po 20 poena su ubacili LaMelo Ball (sedam skokova) i Terry Rozier (šest skokova). Na drugoj strani se raspucao Russell Westbrook s 35 poena.

Portland je u gostima nadjačao Houston 125-110, s trojicom igrača koja su zabila 25 poena i više (Simons 27, McCollum 26 i Nurkić 25).

DeMar DeRozan se vratio u San Antonio te je ubacio 32 poena uz osam asistencija i šest skokova, ali njegova sadašnja momčad Chicago je poražena od Spursa (122-131). Domaći sastav je predvodio Dejounte Murray s 29 poena, 12 skokova i devet dodavanja.

Uz 38 poena, 13 skokova i pet asistencija Giannisa Antetokounmpa Milwaukee je na domaćem parketu svladao New York 123-108.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!