Sport

pobjeda!

Marčinko: Uzbuđena sam zbog svega što dolazi

Marčinko: Uzbuđena sam zbog svega što dolazi
profimedia.hr

„Osjećam se sjajno nakon ove pobjede i uzbuđena sam zbog svega što dolazi“, rekla je mlada hrvatska tenisačica Petra Marčinko nakon pobjede u juniorskom dijelu Australian Opena.

Marčinko, 16-godišnja tenisačica koja je trenutačno i najbolja svjetska juniorka, slavila je u finalu prvog Grand Slam turnira godine protiv Sofije Costoulas, vršnjakinje iz Belgije, sa 7-5, 6-1. Time je postala četvrta hrvatska pobjednica Australian Opena u juniorskoj konkurenciji te je ujedno još jednom najavila i uspješne seniorske dane.

„Finale nije bilo jednostavno, ali je igranje na Rod Laver Areni bilo sjajno iskustvo. Na početku je postojala nervoza jer ipak je ovo veliki stadion, a meni je ovo bilo prvo finale na Grand Slam turnirima“, rekla je Marčinko.

Prvi set je bio dramatičan, ali je hrvatska tenisačica uspjela najbolje odigrati u završnici prve dionice nakon čega je imala otvoreni put prema ukupnom slavlju.

„Uspjela sam biti mirna u ključnim trenucima meča. Nisam imala velike amplitude u igri i držala sam visoku razinu kroz cijeli tijek finala. Stvarno je velika stvar osvojiti Grand Slam titulu. Osjećam se sjajno i prepuna sam samopouzdanja. Jednako tako sam uzbuđena zbog svega što me čeka u budućnosti. Želim okusiti igranje na WTA razini i na još jačim ITF turnirima“, zaključila je Marčinko.

Belgijska tenisačica Costoulas je, pak, nakon poraza u finalu izjavila.

„Zbilja sam imala uspješne dane ovdje u Melbourneu. Igrala sam na Rod Laver Areni i Margaret Court Areni. Mogu li tražiti više od toga? Istina je da sam malo razočarana što je finale ovako završilo, no Petra je stvarno odigrala iznimno dobar meč“.


Reci što misliš!