Sport

Košarka, NBA liga

Clippersi prekrenuli minus 35 i slavili u Washingtonu za drugi najveći preokret u povijesti lige

Clippersi prekrenuli minus 35 i slavili u Washingtonu za drugi najveći preokret u povijesti lige
AP Images

Iako su gubili sa 35 koševa razlike u drugoj četvrtini Los Angeles Clippersi su dobili Washington Wizardse sa 116-115. Pobjedu je u u zadnje dvije sekunde donio Luke Kennard, koji je ubacio tricu i dodatno slobodno bacanje nakon prekršaja na njemu.

Ovo je drugi najveći preokret u povijesti lige, po čemu su se Clippersi izjednačili sa Sacramento Kingsima, koji su 2009. protiv Chicago Bullsa nadoknadili također 35 poena zaostatka.   

Luke Kennard je utakmicu završio sa 25 poena, a Amir Coffey zabio je 29 koševa. Hrvatski centar Ivica Zubac imao je loš učinak, u 12 minuta na terenu ubacio je 2 koša iz slobodnih bacanja (šut 0-5), te tome dodao 4 skoka i 2 asistencije.    

Kod domaćih Washington Wizardsa, kojima je ovo bio četvrti uzastopni poraz, Bradley Beal je ostvario 23 poena i 9 skokova, a Kyle Kuzma 19 koševa i 12 skokova.

Košarkaši Los Angeles Lakers noćas su u gostima pobijedili Brooklyn Nets 106-96 nakon što su vodili većinu utakmice, a u posljednju četvrtinu su ušli sa 14 koševa prednosti. Domaćini su i u zadnjoj dionici stalno bili na dvoznamenkastom zaostatku. Dobitak za Lakerse je i povratak centra Anthonyja Davisa, koji je propustio 17 utakmica zbog ozljede koljena.

Lakerse je do pobjede predvodio LeBron James sa 33 koša, 7 skokova i 6 asistencija. Malik Monk ubacio je 22 poena pogodivši šest trica, Russell Westbrook dodao je 15, a Carmelo Anthony 13 koševa.

Bez ozlijeđenog Kevina Duranta ovo je bio treći poraz u pet utakmica za Brooklyn. U redovima domaćina najbolji je bio James Harden, koji je ostvario triple-double, odnosno 33 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

 Dallas Mavericksi su teško stradali u gostima kod Golden State Warriorsa, izgubivši sa 38 koševa razlike (92-130). Osim toga ostali su bez Tima Hardawaya Jr, koji je slomio kost u stopalu.

Sedam igrača Warriorsa imalo je dvoznamenkasti učinak u koševima, a istaknuo se Jonathan Kuminga sa 22 poena. Stephen Curry ubacio je 18 koševa, ali šut za tricu bio mu je slab (2-10), Klay Thompson dodao 15, a Andrew Wiggins 14 poena.

U redovima Dallasa jedino je bio raspoložen Slovenac Luka Dončić sa 25 koševa i 8 skokova.

Minnesota Timberwolvesi upisali su osmu pobjedu u zadnjih 11 susreta, svladavši Portland Trail Blazerse 109-107. Pobjednički koš tri sekunde prije isteka vremena ubacio je D'Angelo Russell, koji je utakmicu završio sa 22 poena. No, najbolji strijelac u redovima Minnesote bio je Anthony Edwards sa 40 koševa.

Jusuf Nurkić je za Portland upisao 20 koševa i 14 skokova, a Nassir Little dodao je 20 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!