Sport

europsko rukometno prvenstvo

Ćavar umjesto Mihića, ozlijeda Mirka Alilovića

Ćavar umjesto Mihića, ozlijeda Mirka Alilovića
Marko Lukunić/PIXSELL

Nastavljaju se problemi u redovima hrvatske rukometne reprezentacije. Svega nekoliko dana nakon što se priključio reprezentaciji, Mirko Alilović se ozlijedio i napustio je tabor "kauboja".

Nakon skoro četiri godine pauze u reprezentativnom dresu, Alilović se vratio kako bi pomogao desetkovanim "kaubojima". Protiv Crne Gore je sakupio tri, a protiv Danske šest obrana.

Nažalost, Alilović je zadobio i lakšu ozljedu lista noge zbog čega je otputovao u Szeged gdje će obaviti detaljne liječničke preglede i terapiju. Ukoliko se uspije oporaviti na vrijeme, ponovno će se staviti na raspolaganje reprezentaciji.

Kao što je to već uobičajeno u sastavu reprezentacije, došlo je do novih promjena. Umjesto Lovre Mihića koji je bio pozitivan na PCR testu (poznato od ranije), u momčad ulazi Davor Ćavar na poziciju lijevog krila.

Porazom od Danske, hrvatska reprezentacija je ostala bez izgleda za plasman u polufinale, a gotovo sigurno neće osvojiti ni treće mjesto koje bi joj osiguralo dvoboj za peto mjesto koje bi nam moguće donijelo direktan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Poljskoj i Švedskoj u siječnju 2023. godine.

Odabranike izbornika Hrvoja Horvata do kraja turnira očekuju još dvije utakmice, u ponedjeljak 24. siječnja u 15.30 h protiv Islanda, a zatim na oproštaju od europskog prvenstva u srijedu 26. siječnja u 18.00 h s Nizozemskom.


Reci što misliš!