Sport

#nogomet

U Serie A 98 posto igrača primilo dvije doze cjepiva, u Engleskoj ih se četvrtina ne planira cijepiti

U Serie A 98 posto igrača primilo dvije doze cjepiva, u Engleskoj ih se četvrtina ne planira cijepiti
RTL Vijesti

Čak 98 posto igrača u elitnom razredu talijanskog nogometa je primilo dvije doze cjepiva, objavila je Serie A.

Serie A ove sezone nije bila jako pogođena pandemijom, a broj pozitivnih slučajeva među igračima ostao je relativno nizak.

"Odigrajmo svi svoju ulogu i cijepimo se za sebe i kako bi zaštitili najkrhkije ljude", napisao je na Twitteru branič Juventusa i reprezentacije Italije.

Talijanski nacionalni zdravstveni institut (ISS) rekao je u srijedu da je varijanta Delta i dalje prevladavajuća u zemlji, a službeni podaci pokazuju da je ukupan broj slučajeva varijante omicron od 15. prosinca iznosio 28.

Situacija je u potpunoj suprotnosti s Engleskom, gdje su tri utakmice sredinom tjedna odgođene, a još najmanje pet ih se neće igrati ovoga vikenda zbog epidemije jer se omikron varijanta koronavirusa brzo širi zemljom.

Posljednji podaci iz Premier lige o cijepljenju od sredine listopada pokazuju da je 81% igrača primilo jednu dozu, a 68% dvije.

Engleska nogometna liga (EFL) u kojoj se nalaze klubovi od drugog do četvrtog ranga natjecanja, u četvrtak je objavila da se 25 posto igrača iz 72 kluba ne namjerava cijepiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

​​

Reci što misliš!