Sport

Košarka, HT Premijer liga

Carter i društvo se vratili s -11 i na koncu upisali uvjerljivu pobjedu nad Škrljevom

Carter i društvo se vratili s -11 i na koncu upisali uvjerljivu pobjedu nad Škrljevom
Zvonko Kucelin/ KK Zadar

U 13. kolu HT premijer lige košarkaši Zadra su večeras u Krešinom domu upisali desetu prvenstvenu pobjedu svladavši momčad Adria Oil Škrljeva rezultatom 95-81 iako su početkom treće četvrtine zaostajali čak 11 poena razlike.

Momčad Škrljeva, Zadrova crna mačka iz prvog kola kada su iznenađujuće slavili u Mavrincima, odmah je na početku pokazala da niti u Krešin dom nije stigla s bijelom zastavom. Poveli su gosti 2-0, nakon čega se Zadar na krilima Cartera u jednom trenutku odvojio na 10-6, ali Rajkovićevi momci nisu posustali i vrlo brzo su se serijom 7-0 vratili u vodstvo, 10-13 točno na polovini prve dionice. Zadrani uzvraćaju serijom 6-0, a do konca četvrtine briljirao je mladi i eksplozivni Buljan s čak 7 poena za vodstvo domaćih 25-22.

Poveli su domaći sa 6 poena razlike ali su nakon 30-24 stali što su uporni i energični gosti serijom 7-0 preokrenuli u novo vodstvo na ulasku u 16. minutu igre. Nakratko su Zadrani preko Drežnjaka vratili u vodstvo 33-31 ali Vrgoč, Barnjak i odlični Slavica rade seriju 9-0 i vode s do tad najviših +7, 33-40. Zadrani nastavljaju brljati i griješiti, dva čista zicera promašuje Junaković i Slavica diže na +8, 36-44. Do isteka prvog poluvremena Zadrani su preko Junakovića ipak uspjeli malo smanjiti razliku te se na veliki odmor otišlo vodstvom Škrljeva rezultatom 42-47.

Kod nedorečenog Zadra bolji od ostalih bio je mladi Buljan s 10 poena i 4 skoka, Junaković je zabio 7, Drežnjak 6 a Mavra i Carter po 5 poena. Goste je predvodio odlični Slavica sa 16 poena uz 7 skokova, Vrgoč je dodao 12 a Barnjak 11 koševa.

Nakon minute i pol nastavka Škrljevo je prvo ludom tricom Slavice na isteku napada a nakon toga još luđim košem Jelenkovića i dodatnim bacanjem otišlo na +10, a minutu kasnije tricom Zovka i na +11, 45-56. U narednim minutama Zadrani su se malo pribrali i serijom 9-0 u koju je Thompson ugradio 5 poena smanjili na 54-56. Nastavili su Anzulovićevi momci grickati prednost gostiju i izvrsnim zakucavanjem Thompsona vratili prednost 61-60, dvije i pol minute prije kraja četvrtine. Uslijedilo je nekoliko pogrešaka Zadrana, te je Barnjak nakon osobne i kasnije tehničke pogreške Marčinkovića s linije postavio 64-65, što je bio rezultat nakon 30 minuta igre.

Na krilima izvrsnog Cartera Zadar je u prvoj minuti posljednje dionice naravio seriju 6-0 i poveo s najviših +5, 70-65 i Rajković je prisiljen na brzu minutu odmora. Slavica nastavlja nemilice puniti koš Zadrana ali Carter nastavlja briljirati te prvo zabija tricu pa nakon toga zakucava da bi nakon trice Marčinkovića Zadar otišao na do tad najviših +10, 80-70. Domaći su umalo zakomplicirali situaciju jer je Junaković napravio namjernu pogrešku na Slavici a Bursać na klupi zaradio nepotrebnu tehničku, no Slavica promašuje oba bacanja a s druge strane Carter prvo zabija dva bacanja a nakon toga asistira Vukoviću za +13, 86-73 i konačno rješenje pitanje pobjednika, do kraja je bilo 3 i pol minute. Anzulović u završnici na terenu drži Paponju, Bralu i Buljana uz Drežnjaka i Bursaća i oni bez problema održavaju razliku do konačnih 95-81.

Anzulović je pokušao rasporediti minutažu ključnih igrača u gustom rasporedu, ali Zadrani su pobjedu protiv žilavih gostiju osigurali tek klasom Cartera koji je neplanski odigrao više minuta nego je bilo planirano.

Kompletna statistika

Kod Zadra najbolji već spomenuti Carter sa 17 poena. 4 skoka i 6 asistencija, odlično je svoje minute iskoristio Buljan sa 13 poena, Vuković je dodao 12, Junaković 11 uz 8 asistencija, Thompson je zabio 9, a Marčinković i Drežnjak po 8. Goste je predvodio odlični Slavica sa 34 poena i 10 skokova, Barnjak je dodao 21 a Vrgoč 12.

U 14. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra u četvrtak, 10. prosinca s početkom u 20 sati gostuju u Zagrebu kod Cedevite Junior.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!