Sport

Rukomet, žensko SP 2022

Brazilke uvjerljivo svladale hrvatske rukometašice na startu SP-a

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom 25-30 (12-18) protiv Brazila započela je svoj nastup u skupini G na Svjetskom prvensrtvu u Španjolskoj.

Hrvatska niti u jednom trenutku susreta protiv Brazila nije bila u prednosti, utakmica je krenula u lošem smjeru već u 30. sekundi kada je Krsnik isključena na dvije minute nakon prvog prekršaja na utakmici.

Brazilke su vrlo brzo stigle do dva (4-2), pa tri (7-4) i četiri pogotka prednosti (14-10 u 22. minuti). Najveći problem u igri Hrvatske bila je igra u obrani, Brazilke su lakoćom stvarale višak igračica na liniji od šest metara te potom lagano realizirale.

U 28. minuti kod rezultata 17-11 za Brazil Kapitanović je obranila sedmerac Cardoso, no niti to nije bio poticaj za bolju igru.

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je s dva gola s igračicom više smanjila na 18-14, ali Brazil je odgovorio s tri uzastopna gola za odlazak na tada najvećih sedam razlike (21-14).

Brazil je sredinom nastavka stigao i do najvećih devet razlike (26-17) pa je do kraja dvoboja Hrvatska uspjela tek ublažiti poraz. Imala je čak Krsnik i sedmerac u posljednjoj minuti za smanjenje na četiri razlike, no sjajna brazilska vratarica Arenhart je obranila njezin šut.

Najučinkovitija u reprezentaciji Hrvatske bila je Valentina Blažević sa sedam golova, dok je Bruna De Paula također postigla sedam pogodaka za Brazil.
Hrvatska će u subotu u 2. kolu igrati protiv Paragvaja, a u ponedjeljak u 3. kolu protiv Japana.

Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.
 
HRVATSKA - BRAZIL 25-30 (12-18)

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P. Posavec, Krsnik 3, S. Posavec, Mičijević 6, L. Kalaus 2, Ježić, Burić, Šimara 4, Dežić, Debelić 3, Turk, Mamić, Blažević 7

BRAZIL: Arenhart, De Arruda; De Paula 7, Fernandes, T. Araujo 3, Rodrigues Belo 4, Ribeiro Quintino 1, Carneiro, Da Rocha, L. Araujo 4, Cardoso 3, Vieira 2, Guarieiro 3, Fermo, Matieli 3, Ventura

Standings provided by SofaScore LiveScore

SUTKINJE: Yasmina i Heidy Elsaied (Egipat)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Brazil 6 minuta
SEDMERCI: Hrvatska 3/5, Brazil 3/4


Reci što misliš!