Sport

Nogomet, Serie A

Pašalićeva Atalanta šokirala Juventus u Torinu, Sampdoria zaustavila niz Tudorove Verone

Pašalićeva Atalanta šokirala Juventus u Torinu, Sampdoria zaustavila niz Tudorove Verone
AP Images

U derbiju 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je kao gost u Torinu svladala Juventus sa 1-0 (1-0).

Strijelac jedinog gola bio je Zapata koji je u 28. minuti topovskim udarcem pogodio gornji lijevi kut nemmoćnog Szczesnyja.

Bila je ovo prva pobjeda Atalante protiv Juventusa u Torinu nakon čak 32 godine.
Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao je za Atalantu od 60. minute.

Ovom pobjedom četvrtak Atalanta se trenutčno bodovno izjednačila s trećim Interom, koji od 20.45 sati gostuje u Veneciji, oba sastava imaju po 28 bodova, četiri manje od vodećih Napolija i Milana. Juventus je, pak, osmi sa 21 bodom, koliko imaju i šesti Lazio, koji u nedjelju gostuje kod Napolija, te sedma Fiorentina koja je ranije u subotu izgubila na gostovanju kod Empolija sa 1-2.

Nogometaši Verone, koje vodi hrvatski trener Igor Tudor, izgubili su na gostovanju kod Sampdorije u Đenovi sa 1-3 iako su na poluvremenu vodili sa 1-0. Veronu je u vodstvo doveo Tameze u 37. minuti, no u nastavku je preokret kreirao iskusni Candreva. On je u 51. minuti pogodio s pet metara iskosa za 1-1, da bi u 77. minuti ubacio na glavu Ekdala koji je poentirao za 2-1. Konačni rezultat u 90. minuti postavio je Murru.
Deveta Verona je ostala na 19 bodova, dok je Sampdoria skočila na 14. mjesto sa 15 bodova.

Ivor Pandur i Boško Šutalo ostali su na klupi Verone, dok Nikola Kalinić nije konkurirao za nastup zbog ozljede.

Preokret se dogodio i u toskanskom derbiju u kojemu je Empoli svladao Fiorentinu sa 2-1 (0-0). Gosti iz Firence su poveli nakon lijepe akcije golom Vlahovića u 58. minuti te tu minimalnu prednost držali sve do pred sam kraj dvoboja. U 87. minuti teško je pogriješio vratar Terraciano što je Bandinelli iskoristio za poravnanje, da bi dvoje minute potom Pinamonti realizirao protunapad za veliko slavlje domaćih.
Empoli je 10. na ljestvici sa 19 bodova, dva manje od Fiorentine.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!