Sport

Nogomet, Prva HNL

Slavlja Gorice i Rijeke u gostima kod Dragovoljca i Slavena

Slavlja Gorice i Rijeke u gostima kod Dragovoljca i Slavena
Damir Špehar/PIXSELL

U oba subotnja susreta 17. kola Prve HNL slavili su gosti, Rijeka je u Koprivnici svladala Slaven Belupo sa 2-1 (0-0), dok je Gorica u Kranjčevićevoj ulici bila bolja od Hrvatskog dragovoljca sa 1-0 (0-0).

Rijeka je u Koprivnici povela 2-0 autogolom Ivana Krstanovića (51-ag) i golom Josipa Drmića (70), a jedini pogodak za domaće postigao je Mihail Caimacov (74).

Rijeka je oba pogotka postigla nakon ubacivanja Murića s desne strane, u 51. minuti Murić je izveo korner, a na loptu su krenuli Smolčić nogom i Krstanović glavom. Njom je na kraju ipak igrao iskusni napadač Slavena te pogodio suprotni kut zatečenog Čovića. Kod drugog pogotka Murić se driblingom izborio za prostor za ubačaj, a na prvoj vratnici Drmić je utrčao ispred svog čuvara i glavom postigao svoj već 13. prvenstveni pogodak ove sezone.

Najljepši potez utakmice izveo je ipak domaći veznjak Caimacov koji je u 74. minuti oduzeo loptu Čerinu pred kaznenim prostorom gostiju, a onda sa 20 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog vratara Rijeke. Imao je domaći sastav odličnu priliku i poravnati, ali udarac Hadžića s bijele točne u 85. minuti obranio je Zlomislić.

Ovom pobjedom druga Rijeka se ponovno primaknula vodećem Osijeku na samo bod zaostatka, Rijeka ima 33, a Osijek 34 boda, oba sastava su odigrala po 16 utakmica, kao i treći Hajduk koji ima 30 bodova, dok je četvrti Dinamo sa 28 bodova i utakmicom manje.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa 13 bdova, šest više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca koji je nastavio svoj neuspješan niz i protiv Gorice.
Strijelac jedinog gola u Kranjčevićevoj bio je Kristijan Lovrić (70).

Gorica je dominirala od samog početka susreta, no zbog nepreciznosti njezinih igrača i vrlo raspoloženog domaćeg vratara Šubarića Hrvatski dragovljac držao je neodlučeni rezultat do 70. minuti. Tada je najbolji gostujući igrač Lovrić bio najviši u skoku te glavom proslijedio ubačaj Doke u mrežu. Tek nakon primljenog pogotka i domaći su pokazali napadačke ambicije, no nisu uspjeli izbjeći poraz.

Gorica je ovom pobjedom stigla na peto mjesto sa 25 bodova, tri manje uz tri utakmice više od četvrtog Dinama, a tri više od šeste Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!