Sport

juniori osigurali prolaz

Budimir: Prekrasno je vidjeti Hajduk u Europi na proljeće

Budimir: Prekrasno je vidjeti Hajduk u Europi na proljeće
Luka Stanzl/PIXSELL

Juniori Hajduka, aktualni hrvatski prvaci, izborili su nastup u play-offu Lige prvaka mladih koji će se igrati početkom veljače iduće godine.

Nakon izbacivanja Škendije, predstavnika Sjeverne Makedonije, mladići iz Hajduka su u dvije utakmice drugog kola kvalifikacija svladali Minsk s ukupnih 4-1. U Splitu je bilo 3-0, a ove srijede u Minsku 1-1.

Apsolutno najveći junak Hajduka u dosadašnje četiri europske utakmice bio je Filip Čuić koji je postigao šest pogodaka, a zabio je i jedini na ovom gostovanju u Bjelorusiji.

„Ovo je nagrada za naš trud još od ljeta. Trudili smo se maksimalno i znali smo da ćemo biti nagrađeni. Igramo proljeće u Europi i to je najvažnije. Prekrasno je to čekati i Hajduk je nakon dugo godina, pa makar u konkurenciji juniora, u tom dijelu godine u Europi“, komentirao je trener juniora Splićana Marijan Budimir, a prenosi službena internetska stranica splitskog kluba.

U play-off susretu Hajduk će biti domaćin (8. ili 9. veljače). Za prolaz u osminu finala se igra jedna utakmica, a suparnik će biti jedna od drugoplasiranih momčadi iz grupne faze juniorske Lige prvaka. Potencijalni suparnici su sve redom najjače europske momčadi. Od Liverpoola, PSG-a ili Chelseaja do madridskog Reala, Intera ili Benfice.

„Nakon svega želimo i da seniori ubrzo ponove ovaj naš rezultat“, poručio je Budimir, a podsjetimo kako su juniori Dinama prije dvije sezone igrali četvrtfinale Lige prvaka mladih.


Reci što misliš!