Sport

Nogomet, Hrvatski kup

Slaven u ruletu penala slavio na Šubićevcu

Slaven u ruletu penala slavio na Šubićevcu
Duško Jaramaz/ PIXSELL

U jedinom prvoligaškom ogledu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa Slaven Belupo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik nakon izvođenja jedanaesteraca (1-1, 6-4).

Tijekom 120 minuta igre također su jedino postignuti pogoci s bijele točke. Gosti su poveli u 68. minuti (Krstanović), dok je za domaćina izjednačio Ćurić u 92. minuti. Kasnije su, pak, više spretnosti u izvođenju jedanaesteraca pokazali gosti, koji su realizirali svih pet udaraca s bijele točke te su prošli u četvrtfinale s ukupnih 6-4 (1-1).

Dosta oprezno su utakmicu odigrali nogometaši Šibenika i Slaven Belupa, sve do te 68. minute. Od početka su čak nešto angažiraniji bili gosti, ali kompletno gledano su prave šanse bile vrlo rijetke. Slaven Belupo je prijetio preko Zapate i Hadžića, dok je domaćin prvi pravi pokušaj imao tek u završnom dijelu prvog poluvremena (Marin Jakoliš).

Nešto odlučnije su momčadi otvorile drugo poluvrijeme, pogotovo Šibenik, ali nakon svega je uslijedio pogodak na drugoj strani. Vratar Đaković je srušio Krstanovića koji je sam izveo udarac s bijele točke. Krstanović je bio miran i precizan te je doveo Slaven Belupo u vodstvo.

Čim je Šibenik krenuo s centra mogao je izjednačiti. Marin Jakoliš se našao sam pred suparničkim golmanom. Prebacio ga je, ali i gostujuća vrata.

Nova nada se za Šibenik pojavila u 76. minuti kada je gostujući igrač Kocijan dobio drugi žuti karton, a do izjednačenja su Šibenčani došli u sudačkoj nadoknadi. Van Bruggen je igrao rukom u svom šesnaestercu, a Mario Ćurić je zabio jedanaesterac za 1-1 i produžetke. U njima je Šibenik dominirao, imao je i dvije odlične šanse (Delić i Marin), ali o pobjedniku su odlučivali udarci s bijele točke.

Tamo je Slaven Belupo zabio svih pet puta (Krstanović, Bogojevoć, Laušić, Goda i Marina), dok se ključni trenutak dogodio kada je Čović obranio udarac domaćem igraču Batarelu.

Podsjetimo kako su se ranije tijekom dana u četvrtfinale plasirali Osijek, koji je s 2-0 pobijedio drugoligaša Rudeš u gostima te Hajduk koji je s uvjerljivih 5-1 nadigrao trećeligaša Belišće na njegovom terenu. U tom susretu sjajno je odigrao Marko Livaja koji je postigao tri pogotka i imao jednu asistenciju. Preostala dva pogotka postigao je Marin Ljubičić.

Rudeš je, pak, skoro sat vremena odolijevao Osijeku, ali su gosti u nastavku ipak slomili suparnika. Prvo je Fiolić u 55. minuti zabio za 1-0, dok je u 71. konačnih 2-0 postavio Argentinac Ramon Mierez koji je time zabio pogodak nakon više od dva mjeseca posta.

Hrvatski nogometni kup, osmina finala:

Šibenik - Slaven Belupo 1-1, jedanaesterci 4-6 (Ćurić 90+2-11m / Krstanović 68-11m)
Rudeš - Osijek 0-2 (Fiolić 55, Mierez 71)
Belišće - Hajduk 1-5 (Anočić 5 / Livaja 4, 56, 68, Ljubičić 35, 58)

Srijeda:

BSK - Dinamo (15:00)
Gorica - Mladost Ždralovi (15:00)
Rudar Labin - Istra 1961 (15:30)
Varaždin - Lokomotiva (17:30)

Kasnije:

Oriolik - Rijeka (13. studenoga)


Reci što misliš!