Sport

Košarka, ABA liga

Drežnjak prelomio rudarsku utakmicu protiv Borca i poveo Zadar do prve pobjede

Drežnjak prelomio rudarsku utakmicu protiv Borca i poveo Zadar do prve pobjede
Zvonko Kucelin/ KK Zadar

Košarkaši Zadra večeras su u sklopu 5. kola regionalne AdmiralBet ABA lige u Krešinom domu upisali vrijednu pobjedu protiv čačanskog Borca rezultatom 70-56. Ključne poene zabio je Dario Drežnjak koji je polovinom posljednje četvrtine zabio 8 poena u nizu za odvajanje Zadra na nedostižnih +15.

Već na samom početku osjetilo se da će ovo biti tvrda utakmica na malo poena. Puno pogrešaka s jedne i druge strane, pogotovo kod Zadrana ali ipak nakon 4-4, Zadrani preko Bursaća i Cartera koji su nakon polaganja zabili i dodatna bacanja, te zakucavanja Vukovića nakon fantastične banane Drežnjaka i ponovo košem Cartera, rade seriju 10-0 za 14-4. Do konca prve dionice Zadrani su uspjeli održati tu prednost i nakon 10 minuta imali su 20-10.

Još nervoznija druga četvrtina u kojoj su se u prvom dijelu bolje snašli gosti i približili na 22-18. Zadrani preko Vukovića i Cartera rade mini seriju 6-0 i novi bijeg na 10 razlike. Imali su Zadrani i +12 par sekundi prije kraja ali je Tomašević zabio tricu pa se na veliki odmor otišlo se rezultatom 34-25 za Helbichove trupe.

Kod Zadra najbolji Carter s 9 poena i 5 skokova, Vuković je dodao 8 a 7 Bursać, dok je goste predvodio Hale s 13 poena.

Prtva polovina treće dionice išla je na ruku Zadranima koji su u 25. minuti još uvijek vodili 41-30, međutim domaći se tada privremeno isključuju što koriste gosti koji rade seriju 11-0 tricom Halea, dvije trice Lešića i košem Lopeza i izjednačuju na 41-41 a konačnih 44-41 postavlja tricom Carter u posljenjim sekundama.

Zadrani furiozno kreću u posljednju dionicu te Carter s četiri pogođena bacanja, košem Mavre i tricom Drežnjaka seriju (3+9) podižu na 12-0 koju tricom zaključuje Drežnjak i Zadar vodi 53-41. Nakon dva pogođena bacanja bacanja Đokovića Zadar radi novih 7-0 u koju je novom tricom i dvicom nastavio Drežnjak a završio Bursać polaganjem i Zadrani su blizu pobjede jer imaju +17, 60-43. Imali su Zadrani nakon dva bacanja Mavre u 37. minuti i +20, kada je na semaforu stajalo 66-46 i prva pobjeda bila je zacementirana. Gosti su u završnici ipak malo ublažili poraz i završilo je rezultatom 70-56.

U rudarskoj, ružnjikavoj utakmici Zadrani su ipak uspjeli biti bolji suparnik i doći do prve pobjede u ABA ligi. Obrana je svakako bila bolji dio igre igrača koje je večeras prvi i posljednji put u ABA ligi vodio Srđan Helbich, a napad je proradio kada je najviše trebalo, u posljednjoj dionici kada su domaći zabili 26 od ukupno 70 poena.

Zadar je dominirao u skoku - 43/30, isporučio više asistencija -13/7, bio bolji u šutu za dva 55/35 posto. Nažalost, trica nikako da proradi, večeras su je Zadrani šutirali 4/24 ili mizernih 16,7 posto.

Kompletna statistika

Junak susreta svakako je Dario Drežnjak koji je 8 od svojih 10 poena zabio kada je najviše trebalo a tome je dodao i 6 skokova. Najučinkovitiji u redovima Zadra bio je Carter s 18 poena i 8 skokova, 12 je dodao Bursać a 10 poena uz 4 asistencije je isporučio kapetan Mavra.

Goste je predvodio Amerikanac Hale s 23 poena a 10 je dodao Lešić.

Košarkaše Zadra već sutra s početkom u 17.30 na Baldekinu očekuje utakmica 7. kola HT Premijer lige protiv momčadi Šibenke.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!