Sport

#igrajzadre

Zadar gostuje kod Krke, Ivan Perinčić: Dolazimo protivniku koji je trenutno u dobroj formi

Zadar gostuje kod Krke, Ivan Perinčić: Dolazimo protivniku koji je trenutno u dobroj formi
Marko Dimić/PIXSELL

U nedjelju Zadar gostuje kod Krke u sklopu 4. kola AdmiralBet ABA lige. Početak susreta je zakazan za 17 sati, prijenos će biti na Arenasport 1.

Krka je otvorila novu sezonu regionalne lige s dva poraza i jednom pobjedom protiv Mornara. Najveća priča iz Novog Mesta je sjajna forma Zadranina Roka Stipčevića, koji u AdmiralBet ABA ligi ove sezone po utakmici bilježi 21 poen, 5 skokova i 2 asistencije.

S druge strane Zadar je bez pobjede u AdmiralBet ABA ligi, u prošlom kolu doživjeli su minimalan poraz od velikog rivala Cibone, u Novom Mestu će tražiti svoju prvu pobjedu u novoj sezoni. Nakon punih 10 godina ponovno će u plavo-bijelom dresu zaigrati povratnik Pavle Marčinković.

“Za nas je ovo jako bitna utakmica samim time što je gostujuća utakmica i dolazimo protivniku koji je trenutno u dobroj formi. Znamo s kojih strana oni nama najviše prijete, naglasak je na Stipčeviću, koji igra u odličnoj formi ove sezone. Mi smo u zadnjih par dana, od kad smo se kompletirali, u puno boljem stanju i očekujem jedan drugačiji Zadar u Novom Mestu,” komentirao je Pavle Marčinković uoči svoje prve utakmice.

“Krka je tradicionalno neugodan protivnik, prošle sezone smo u Novom Mestu odigrali jednu od najboljih utakmica i nadam se da to možemo ponoviti. Kao i sve slovenske ekipe, oni igraju jako agresivno, pressing po čitavom terenu, primarno ćemo morati odgovoriti na njihovu agresivnost. Također, moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, prvenstveno Stipčeviću i Laporniku koja su njihova dva najbolja igrača. Moramo biti na visokom energetskom nivou, moramo biti pravi i igrati kao momčad. Baš ta timska obrana će biti ključ u Novom Mestu,” istaknuo je trener Ivan Perinčić.


Reci što misliš!