Sport

Košarka, HT Premijer liga

Raspucani Splićani razbili oslabljene Puntamičane

Raspucani Splićani razbili oslabljene Puntamičane
Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Košarkaši Sonik Puntamike u sklopu 6. kola HT Premijer lige večeras su gostovali na Gripama kod momčadi Splita i proveli se kao bosi po trnju. Splićani su kononadom trica slavili konačnim rezultatom 99-58!

Odlično su se oslabljeni Puntamičani držali prvih 14 minuta susreta s favoriziranim Splićanima te su bacanjima i večeras odličnog Ivana Vučića bili na samo pola koša razlike, 29-28.

Međutim tada Zadrani polako ostaju bez snage, jer je Kuliš praktički cijelo vrijeme na parketu držao istu petorku, a Splićani napokon podešavaju nišanske sprave te predvođeni nezadrživim Perkovićem (3) i Čamparom (2 trice) u narednim minutama rade seriju 21-7 i na poluvrijeme odlaze s visokih +15, 50-35.

Perković je u prvom poluvremenu zabio čak 17 poena (ukupno 5 trica) uz 2 skoka i 4 asistencije, dok je Sonik Puntamiku predvodio Vučić s 14 koševa, 3 skoka i 4 asistencije.

Već u 23. minuti nakon trice Ukića, Split prvi put odlazi na preko 20 poena razlike (57-36) i pobjednik susreta bio je odlučen. Milosti nije imao niti Lovre Runjić koji je prošlu sezonu proveo na posudbi kod Puntamičana koji im je do konca treće četvrtine uvalio dvije vezane trice pa zakucao za 75-49 u 29. minuti. U posljednju dionicu ušlo se rezultatom 83-49.

U posljednjoj dionici razlika se uglavnom kretala negdje oko 30 poena prednosti za Splićane, da bi pri kraju kad je Kuliš na klupu posjeo umorne Vučića te Gabriela i Petra Marića razlika otišla i do najviših +41, što je bio i konačan rezultat susreta 99-58.

Split je novom pobjedom doša do skora 5-1, dok je Sonik Puntamika ostala na 2 pobjede i 4 poraza.

Kompletna statistika

Domaće koji su na koncu ubacili čak 15 trica, predvodio je Perković s 21 košem, 6 skokova i 4 asistencije, Runjić je dodao 16 a Maclean 11 poena. Kod Sonik Puntamike najbolji Vučić s 22 poena, 9 skokova i 5 asistencija, 13 je dodao Jurič, a po 11 su zabili Gabrijel Marić i Prskalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!

 Izdvojeno