Sport

Košarka, HT Premijer liga

Gorica lako do bodova protiv Sonik Puntamike

Gorica lako do bodova protiv Sonik Puntamike
KK Vrijednosnice Osijek

Košarkaši Sonik Puntamike upisali su večeras poraz u 5. kolu HT Premijer lige na gostovanju kod Gorice u Velikoj Gorici. Domaći su slavili s uvjerljivih 88-70.

Puntamičani su u Veliku Goricu stigli nakon šokantnog poraza od Cibone u Jazinama kada je Drežnjak u zadnjoj sekundi tricom poraz pretvorio u pobjedu, dok su Goričani Zadrane dočekali nakon dva uvjerljiva poraza od Cibone i Splita.

Zadrani su u Velikoj Gorici egalu bili do 9-9 polovicom 6. minute, kada domaći ubacuju u brzinu više i serijom 14-2 okončavaju prvu dionicu prednošću od +12, 23-11.

U drugoj četvrtini gosti su pokušali odigrati malo čvršće ali igraći trenera Sesara nisu dopustili da im se približe, dapače pred sam kraj poluvremena stigli su na najviših +15, 45-30.

Nakon nepune tri minute treće dionice Gorica prvi put odlazi na +21, 53-32 i praktički je u tim trenucima utakmica bila zaključena. Do kraja se ništa bitnog nije promijenilo na terenu te je na koncu Gorica zasluženo upisala pobjedu 88-70.

Kod domaćih najučinkovitiji bili su Uljarević s 18 koševa, Cinac s 14 poena i 6 skokova  te Kalajdžić i Savić s po 10 koševa. Zadrane su predvodili Vučić sa 17, 5 skokova i 3 asitencije, te Gabrijel Marić s 15 poena, Petar Marić je dodao 12 a Jurič 10 koševa.

Puntamičanima je ovo treći poraz u prvenstvu uz dvije pobjede, dok je Gorica na omjeru od 3 pobjede i 2 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!