Sport

#nogomet

Skender ponovo preuzeo Olimpiju, stigao i Milović

Skender ponovo preuzeo Olimpiju, stigao i Milović
Davor Javorovic/PIXSELL

Devet mjeseci nakon što je napustio kormilo Olimpije, hrvatski nogometni stručnjak Dino Skender (37) vraća se za trenera slovenskog prvoligaša, objavio je klub.

Nakon što je uprava Olimpije smijenila srpskog trenera Savu Miloševića, za novog trenera izabran je Skender koji je vodio ljubljanski klub od lipnja 2020. do siječnja 2021. U 30 utakmica zabilježio je 16 pobjeda, te po sedam remija i poraza. 

Uprava kluba dala mu je otkaz 8. siječnja ove godine i od tada nije vodio niti jedan klub. Trenersku karijeru započeo je u svom rodnom Osijeku u siječnju 2017. godine.

U Skenderovom stručnom stožeru bit će Karlo Primorac (pomoćni trener), Goran Boromisa (trener vratara), Ivan Zorić (kondicijski trener) i Hrvoje Božičković (kondicijski trener).

Slovenski klub je dobio i dva pojačanja i to dva bivša igrača Hajduka. Za "Zmajeve" je potpisao 32-godišnji branič Goran Milović, te 31-godišnji napadač Marko Futacs.

Milović je već nosio dres Olimpije od studenog 2020. do siječnja 2021. Središnji branič upisao je osam nastupa i postigao gol. Tijekom karijere je četiri godine igrao za Split, četiri godine za Hajduk, a nosio je i dres Oostendea, kineskog  prvoligaša Chongqing Liangjiang Athletica, te mađarskog Diosgyorija.

Futacs na Stožice dolazi iz Zalaegerszegija, a dvije godine je proveo u Hajduku. U sezoni 2016/17. postao je i najbolji strijelac Prve HNL sa 18 golova. Bio je i član Leicester Cityja, Blackpoola, Portsmoutha, Fehervara...

Nakon 12 kola Olimpija se nalazi na trećem mjestu sa 20 bodova, četiri manje od lidera Kopera, dok drugo mjesto drži Bravo sa 23 boda.


Reci što misliš!