Sport

#nogomet

Pobjede dviju Borussija obilježile subotu u Bundesligi

Pobjede dviju Borussija obilježile subotu u Bundesligi
Borussia Dortmund

U susretu sedmog kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund je pobijedila Augsburg sa 2-1, dok je Borussija iz Moenchengladbacha na gostovanju porazila Wolfsburg sa 3-1.

Momčad iz Dortmunda je do pete pobjede sezone stigla golovima Raphaela Guerreira iz jedanaesterca u 10. minuti, te Juliana Brandt u 51. minuti. Za goste je zabio Andi Zeqiri u 35. minuti.

Borussija iz Moenchengladbacha je na gostovanju porazila Wolfsburg sa 3-1. Gosti su već nakon sedam minuta vodili sa 2-0 golovima Breela Embola (5) i Jonasa Hofmanna (7). Smanjio je Luca Waldschmidt u 25. minuti.

U 76. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je Maxence Lacroix skrivio kazneni udarac, no Lars Stindl je loše pucao s bijele točke i njegov udarac je Koen Casteels obranio. Ipak, u posljednjim trenucima susreta gosti su iz kontre zabili i treći gol, a pogodak je postigao Joe Scally.

Stuttgart je identičnim rezultatom pobijedio Hoffenheim. Za domaći sastav zabili su Marc Kempf (19), Konstantinos Mavropanos (60) i Roberto Massimo (81), dok je za goste poraz ubažio Jacob Larsen (84).

Borna Sosa je za Stuttgart igrao do 90. minute, dok je Andrej Kramarić u gostujućim redovima igrao cijeli susret.

Freiburg je nastavio nizati odlučne rezultate, u Berlinu je pobijedio Herthu sa 2-1 i sada je treći na ljestvici, uz Bayern jedini bez poraza.

Kasnije se sastaju RB Leipzig i Bochum, a u nedjelju su na raspredu tri utakmice, igrat će Mainz - Union Berlin, Bayern Munchen - Eintracht, te Arminia - Bayer Leverkusen.

Na ljestvici vodi Bayern sa 16 bodova ispred Borussije Dortmund i Freiburga koji imaju po 15 boova.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!