Sport

Nogomet, Prva HNL

Livaja zabio za minimalnu pobjedu Hajduka nad Lokomotivom

Livaja zabio za minimalnu pobjedu Hajduka nad Lokomotivom
Milan Sabic/PIXSELL

Nogometaši Hajduka svladali su teškom mukom Lokomotivu 1-0 na Poljudu, u utakmici 10. kola Prve HNL. Igrač odluke opet je bio Marko Livaja.

Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Splićani vrlo teško dolazili u prilike.

Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0-0.

Sve se nastavilo u drugom poluvremenu po istom receptu. Hajduk je imao inicijativu, no prvu pravu šansu su propustili gosti. Pivarić je bio u savršenoj prilici u 69. minuti, ali je završnica bila vrlo slaba.

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0. VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat. Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Drmićem (po 7 golova).

Debelo u sudačkoj nadoknadi šansu za 1-1 je imao Kačavenda, ali vratar Hajduka Kalinić je bio na pravom mjestu.

Hajduk se bodovno (19), pak, izjednačio s Dinamom, ali ima i utakmicu više. Lokomotiva je ostala na šestom mjestu, a u zadnjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i samo jedan remi.

Ranije u nedjeljnom programu Gorica i Rijeka su odigrali nevjerojatnu utakmicu prepunu dramatike i preokreta. Gorica je, naime, vodila 2-1, potom je Rijeka okrenula na 3-2 i imala igrača više, a za sam finiš susreta ostavljena je posljednja epizoda lude utakmice.

Prvo je Fruk sjajnim udarcem pogodio suprotni kut gostujućih vrata za 3-3, ali je već u idućem napadu poentirao Pavičić za konačno slavlje Rijeke od 4-3. Tom pobjedom je Rijeka skočila na prvo mjesto ljestvice, dok je Gorica upisala drugi ligaški poraz u nizu.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!