Sport

#nogomet

Velika pobjeda Rijeke u "ludoj utakmici" u Gorici

Velika pobjeda Rijeke u
Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Rijeke ostvarili su pobjedu u 10. kolu Prve HNL. Na gostovanju kod Gorice slavili su Riječani s 4-3 u posve ludoj utakmici.

Nevjerojatno je kako su igrači Gorice na poluvremenu imali samo jedan gol prednosti (2-1), a mogli su biti i bez njega da nije Marjanović postigao pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Naime, osim prvog pogotka kojeg je postigao Kristijan Lovrić u 12. minuti iz jedanaesterca, Gorica je dominirala, stvarala brojne šanse i čak tri puta pogađala okvir vrata. Matar Dieye, Lovrić i Mitrović su bili ti koji su pogađali okvir vrata, a svi sitni promašaji na kraju su bili kažnjeni kada je u 43. minuti Abass glavom pogodio za tadašnjih 1-1.

Gorica je posve zasluženo na odmor ipak otišla uz prednost nakon što je Marjanović zabio debelo u nadoknadi za 2-1.

No, sve se za Velikogoričane počelo urušavati odmah od početka drugog poluvremena. U prvoj akciji Rijeka je izjednačila na 2-2. Nakon asistencije Abassa lijepo je naciljao Selahi.

Potom je domaći igrač Delfi u 51. minuti zaradio crveni karton zbog rušenja posljednjeg igrača, a već u 58. minuti Rijeka je povela 3-2 nakon što je Murić realizirao jedanaesterac. Prethodno je lopta u ruku, u domaćem šesnaestercu, pogodila Doku.

Nakon vodstva te uz igrača više Rijeka je spustila ritam igre te je čuvala rutinski vodstvo. No, u samoj završnici ponovno je eksplodiralo na travnjaku u Velikoj Gorici. Sjajan je pogodak u 90. minuti zabio Fruk za 3-3, no već u idućem napadu sve se opet okrenulo na stranu Rijeke, a gol u ludoj utakmici i za tri boda gostiju zabio je Pavičić.

Gorici je ovo bila treća ligaška utakmica u nizu bez pobjede, dok je Rijeka skočila na prvo mjesto ljestvice. Ima isti broj bodova kao Osijek, ali bolju razliku pogodaka i utakmicu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore