Sport

Nogomet, Serie A

U odličnoj utakmici Inter i Atalanta podijelili bodove

U odličnoj utakmici Inter i Atalanta podijelili bodove
AP Images

Odličnu utakmicu u 6. kolu talijanskog nogometnog prvenstva odigrali su branitelj naslova Inter i Atalanta, a susret je okončan podjelom bodova 2-2 (1-2).

Inter je poveo na samom otvaranju dvoboja kada je lautaro u 5. minuti fantastično reagirao na ubačaj Barelle i sa 14 metara snažnim udarcem zatresao mrežu. Atalanta je preokrenula u razdoblju od 30. do 38. minute, a kod oba gola u glavnoj je ulozi bio Malinovski, on je preciznim udarcem s više od 20 metara poravnao na 1-1, da bi osam minuta potom odapeo još jedan projektil s distance kojega je Handanovič uspio tek odbiti, ali samo do Toloija koji je doveo sastav iz Bergama u vodstvo.

Bod Interu je u 71. minuti spasio Džeko, opet na dodavanje Barelle, no u samoj završnici su obje momčadi mogle do pobjede. Inter je u 86. minuti imao kazneni udarac nakon igranja rukom Demirala, no Dimarco je s bijele točke pogodio gredu, a dvije minute potom Piccoli je svladao Handanoviča samo da bi domaće spasio VAR utvrdivši da je golu prethodio korner za goste kojega suci nisu označili.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter koji je ostao treći sa 14 bodova, dva manje od gradskog rivala Milana, a jednim manje od Napolija koji će u nedjelju ugostiti Cagliari, dok je Mario Pašalić ušao u 77. minuti u igru za Atalantu, koja je peta sa 11 bodova, jednim manje od četvrte Rome.

Milan je zasjeo na vrh ljestvice 2-1 (0-0) gostujućom pobjedom protiv Spezije. Milan je poveo pogotkom Daniela Maldinija, sina legendarnog kapetana "crno-crvenih" Paola, u 48. minuti. Mladi, 19-godišnji Daniel je svoj prvi pogodak za Milan postigao u prvoj utakmici u kojoj je bio član početne postave glavom zakucavši loptu u mrežu s pet metara nakon ubacivbanja Kalulua. Spezia je poravnala u 80. minuti uz veliku dozu sreće jer je udarac Verdea s ruba kaznenog prostora dva puta mijenjao smjer pogodivši Hernandeza pa Tonalija te postao neuhvatljiv za Maignana. Milan je u preostalom vremenu ipak uspio postići drugi pogodak, strijelac je u 86. minuti bio Diaz nakon odličnog prodora Saelemakersa.

Ante Rebić odigrao je prvo poluvrijeme za Milan, dok Martin Erlić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Spezije koja je 17. s četiri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!