Sport

Košarka, HT Premijer liga

Škrljevo bez kompleksa protiv prvaka: Barnjak, Jelenković i Taylor šokirali Zadrane!

Škrljevo bez kompleksa protiv prvaka: Barnjak, Jelenković i Taylor šokirali Zadrane!

U 2. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su Mavrincima kod momčadi Adria Oil Škrljeva gdje su doživjeli iznenađujući poraz rezultatom 90-79. Domaće su do pobjede predvodili sjajni Barnjak, Jelenković i Taylor.

Košarkaši Škrljeva odlično su krenuli u utakmicu te su nakon tri minute igre vodili s 9-5, a zanimljivo je da je sve poene za domaćine postigao Barnjak. S druge strane Zadrani nikako nisu mogli pronaći pravi ritam i petorku. Domaći su većim dijelom prve četvrtine imali prednost od 4-5 poena, da bi se pred kraj s 18-14, mini serijom 5-0 početkom 9. minute odvojili na +9, 23-14 a prva dionica pripala im je rezultatom 29-20.

Loše minute Zadrana nastavile su se i početkom druge četvrtine, te raspoloženi igrači trenera Rajkovića predvođeni izvrsnim Barnjakom i Taylorom početkom 13. minute imaju nestvarnih +15, 37-22. Najviših +16, 47-31 domaći su imali početkom 18. minute nakon koševa vrlo dobrog Jelenkovića (tko će kome, nego svoj svome!). 

Do konca poluvremena Zadrani se ipak malo konsolidiraju te koševima Vukovića, kapetana Mavre i Drežnjaka smanjuju na -9, te se na veliki odmor otišlo rezultatom 47-38.

HT Premijer liga, 2. kolo: Adria Oil Škrljevo - KK Zadar 90-79 HT Premijer liga, 2. kolo: Adria Oil Škrljevo - KK Zadar 90-79

Domaće je u prvih 20 minuta predvodio odlični Barnjak s 15 poena, Jelenković je dodao 11 a Taylor 9 poena. Kod Zadra jedini dvoznamenkast bio je Vuković s 12 poena (6 skokova) dok je Junaković dodao 6. Amerikanci Carter i Harris od kojih se dosta očekivalo nisu se pojavili u prvom dijelu utakmice.

Iako se očekivala nekakva reakcija Zadrana nakon "jezične juhe" trenera Perinčića u svlačionici, Zadrani su i dalje nastavili s lošom igrom, a domaći nisu imali milosti već su koševima Taylora početkom 24. minute ponovo na velikih +14, 56-42. Nakon Perinčićeve minute odmora Zadrani su se napokon trgnuli, počeli igrati i početkom 26. minute koševima Vukovića i tricom Junakovića stigli na -4, 58-54 i vratili se definitivno u utakmicu.

Koncem 28. minute košem Harrisa Zadrani su se prišuljali na minimalnih -2, 60-58, a nakon toga su pred sam kraj tricom Junakovića i polaganjem Cartera 24 sekunde prije isteka treće dionice prvi put poveli u utakmici, 62-63, a u posljednju dionicu ušlo se u egalu 63-63, nakon pogođenog Kostićevo bacanja.

Jelenković sa 7 postignutih poena predvodi početkom četvrte četvrtine domaćine te početkom 34. minute Škrljevo ponovo vodi, 76-71 i prisiljava Perinčića na još jednu minutu odmora. Ovaj put nije djelovalo jer su momci trenera Rajkovića koševima Barnjaka i Taylora te bacanjima Jelenkovića ponovo na velikih +11, 82-71!

Raspad sistema kod gostiju potvrđuje Junaković koji promašuje oba bacanja, ali tračak nade vraća Carter tricom, do kraja su 4 minute. Slijede minuta i pol promašaja s obaju strana koju prekida Carter s dva pogođena bacanja za -6, 82-76. Ipak bio je to kraj zadarskih nadanja kako bi mogli slaviti u Mavrincima, jer sjajni Barnjak tricom, pa dvicom i bacanjem te polaganjem Bešića odlaze na nedostižnih 90-78.

Završilo je zasluženom pobjedom Škrljeva rezultatom 90-79, i ostavilo puno upitnika stručnom stožeru Zadrana o stanju momčadi pred susret prvog kola ABA lige kad Zadar u Krešinom domu dočekuje momčad beogradskog Partizana.

Sve u svemu, osim drugog dijela treće dionice Zadrani su odigrali katastrofalnu partiju što si aktualni prvak ne smije dopuštati bez obzira o kojem se protivniku radi.

Kompletna statistika

Škrljevo su do velike pobjede povukli sjajni Barnjak s 27 poena i 9 skokova, Jelenković s 23 koša i 6 skokova te Taylor s 15 poena i 6 skokova. Kod Zadrana po 16 poena zabili su Vuković (8 skokova) i Junaković, po 11 su dodali Amerikanci Carter (9 skokova) i Harris, Bursać je postigao 9 poena uz 7 skokova, a kapetan Mavra utakmicu je završio s 4 poena, 4 skoka i 8 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!