Sport

PRVA ŽNL ZADAR

U novoj sezoni čak šest novih trenera

U novoj sezoni čak šest novih trenera

Ako malo bolje pogledamo po zapisnicima, uočit ćemo i nova lica na trenerskim pozicijama Prve ŽNL. Tijekom ljeta i tu je bilo dosta kadrovskih promjena – čak šest novih klubova ima nove trenere. I to većinom klubovi iz donjeg djela tablice. Netko će trajati duže, a neki možda - po uvodnim rezultatima - neće dočekati ni Svi Svete. Evo nekoliko zanimljivih rošada.

Stanko Mršić, legenda HNL-a, friške umirovljeničke dane kratio je vođenjem Škabrnje 91. Misija ostanka jedva je ostvarena, a Mršić je svoje mjesto prepustio debitantu. Damiru Čačiću vođenje „Žutog vlaka„ iz Škabrnje biti će prvi posao sa seniorskim uzrastom. Inače, Čačić je već zagazio u peto desetljeće, a poznat je kao dugogodišnji trener mlađih kategorija. Damir je kao James Bond – nikad ne reci nikad. Ipak, u prvom je kolu na Vlačinama poražen od Abecede. 

Sjaši Kurtin, da uzjaši Dadić

Arbanasi su finiš proteklog prvenstva odigrali učinkovito, zahvaljujući sinergiji trenera Marina Kurtina i igrača ostvaren je ostanak. Za taj stalni cilj crveno-crnih uoči svake sezone, novi trener Josip Dadić ne želi ni čuti. On je čelnicima  i prvotimcima najstarijeg kluba u našoj županiji poručio – kako se želi boriti za vrh tablice. To je pokazao na otvaranju, kad su Arbanasi uz vodstvo 2:0 na Višnjiku remizirali protiv Dragovoljca (2:2). 

Hariju seniori Bibinja

Vodeći kadete Bibinja do povijesnog prvog mjesta u županijskim okvirima, uprava zelenih prvu je momčad odlučila dati u ruke Harija Rančića, koji je na Kobiljku zamijenio Dragana Beru Buterina. Zanimljivo, Bere Buterin je još bez angažmana. Uzgred budi rečeno, Rančić  neće po dobrome pamtiti premijeru, Velebit ga je u Bibinjama porazio sa 4:0. Još je jedan bivši trener Bibinja ostao bez kluba. Riječ je o Jurici Loniću, njega je u Novoj zori zamijenio Elvis Katuša, dok je Katušu u Polači naslijedio Marijan Lamešić. 

Dalmatinac najveća enigma

Kad bi ovih posljednjih sezona ušli u COMET, a i prije toga pogledali u zapisnik pod trener Dalmatinca iz Crnoga pročitali bi ime i prezime Joška Jole Musapa. A u biti pravi trener seniora bio je Ante Morić. Kako je sad mlađi Morić dobio poziv Krešimira Gojuna za voditi jednu mlađu ekipu kluba sa Stanova, tako je opet rubriku trener kod Dalmatinca zadužio Jole Musap. Odnosno, čitaj Jole Musap ima odgovarajući licencu.

DICIPLINSKI POSTUPAK: Arbanasi u crvenom 

Novi stegovni sudac Prve ŽNL Zadar Jurica Vidaković iz Biograda izreko je i prve kazne nakon odigranog 1. kola. Pa su tako kažnjena dvojica igrača Arbanasa, obojica su u remiju (2:2) protiv Dragovoljca pocrvenila u zadnjih deset minuta. Lovre Krnčević će pauzirati dva susreta zbog isključenja, jer je psovao suca Marka Narančića iz Pridrage. Također će odmarati , ali samo jednu utakmicu i njegov suigrač Karlo Petani, koji je isključen na istom susretu zbog dva žuta kartona. 


Reci što misliš!