Sport

#benkovac

112. brigada Zadar pobjednik malonogometnog braniteljskog turnira u Benkovcu

112. brigada Zadar pobjednik malonogometnog braniteljskog turnira u Benkovcu
Radio Benkovac

Nakon što je prošle godine korona mnogima poremetila planove tako je i tradicionalni Malonogometni turnir braniteljskih udruga Zadarske županije, koji se lani trebao održati, odgođen i u svom je 9.izdanju upriličen u subotu, 21.kolovoza na Gradskom nogometnom stadionu u Benkovcu.

Da je to već tradicija, a ove je godine mogao biti i jubilarni 10. turnir, potvrdile su brojne ekipe koje su izrazile želju nastupiti na ovom prestižnom braniteljskom natjecanju u malom nogometu koje organizira i domaćin mu je UHDDR-a Benkovac. Ove godine se, dakako moralo pristupiti organizaciji pod prismotrom lokalnog Stožera civilne zaštite koji je naložio pridržavanje epidemiloških mjera te je pod istima turnir i održan. Nastupilo je 12 braniteljskih ekipa raspoređenih u četiri skupine koje su u međusobnim ogledima iznjedrile polufinaliste među kojima su se našli: UHDDR-a Benkovac, UHDDR-a Stupnik, 1.Gbr. Tigrovi i zadarska 112.Brigada.

Na kraju je 4. mjesto osvojila ekipa koja je predstavljala UHDDR-a Stupnik, 3.mjesto pripalo je ekipi 1.Gbr.Tigrovi, drugo mjesto UHDDR-a Benkovac dok je prvak ovogodišnjeg braniteljskog turnira u Benkovcu ekipa 112. brigade Zadar, koja je i pokazala najviše trijekom natjecanja. Fair play nagradu osvojila je ekipa UHBDR-a Vukšić, kojoj je ovo ujedno bio i prvi nastup na ovom turniru, budući da je nedavno i osnovana udruga u tom mjestu. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Mladen Bačko iz 112.Brigade, iz čijih je redova i najbolji igrač Ivica Strika, dok je najbolji strijelac na turniru bila neumorna krtica iz ekipe UHDDR-a Benkovac Mario Vulelija s postignutih 9 golova.

Treba istaknuti da je samo natjecanje proteklo u fer i korektnom tonu uz naravno malo i sportskoga žara, ali ponajviše dostojanstveno kako i priliči hrvatskim braniteljima. Prije samog početka turnira, predstavnici svih ekipa su položili cvijeće i zapalili svijeće pred spomen obilježjem na Trgu dr.Franje Tuđmana u središtu Benkovca, a na samom stadionu je bio oformljen postroj svih ekipa sudionica kojima su se, nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, biranim riječima i porukama obratili u ime domaćina i organizatora Nediljko Genda, predsjednik UHDDR-a Benkovac, Ante Martinac, predsjednik UHDDR-a RH, Tomislav Bulić, gradonačelnik Grada Benkovca te u ime potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, njegov izaslanik Marko Ratković.

Cijelo vrijeme turnira svima je na raspolaganju bila i bogata okrijepa uz pregršt ića i pića, a svi zajedno su se pronalazili i udruživali glasove u stihovima domoljubnih pjesma i drugih poznatih domaćih hitova. Treba svakako pohvaliti članove UHDDR-a Benkovac koji se se potrudili, kao pravi domaćini i organizatori, pripremiti cjelodnevni meni u vidu jela od divljači, mesa s roštilja, srdelica s gradela, daganja, do slatkih delicija. U svemu tomu posebno su ulogu imali Mile Marić, zvani MM, Milan Jurjević, Čelo, Panki, Klobi, Lalo, a bilo je i onih koji su svojim donacijama priskočili u pomoć organizaciji, poput Đona Đeveljekaja, zvanog Lili i dr.

U svakom slučaju dan koji će ostati u sjećanju svima, a posebno je domaćin zadovoljan riječima hvale koje su mu uputile gostujuće ekipe, ostali gosti i najviši dužnosnici lokalne i državne vlasti. Nekoliko dana prije održavanja turnira javnost je bila upoznata s informacijama o pružanju pomoći invalidu Radi Pilipoviću u vidu invalidskih kolica, a dva dana nakon turnira na kojemu se uz sve spomenuto, prikupljala i novčana pomoć za hrvatskog branitelja koji se našao u veoma teškoj situaciji, točnije u utorak, 24.kolovoza prikupljena sredstva su mu i uručena u njegovom skromnom stanu. Tako se još jednom pokazalo i dokazalo zajedništvo i dobro srce, dobrih hrvatskih branitelja.

​​

Reci što misliš!