Sport

#motosport

Veliko iznenađenje u MotoGP klasi, Binder zahvaljujući hrabrom potezu došao do pobjede

Veliko iznenađenje u MotoGP klasi, Binder zahvaljujući hrabrom potezu došao do pobjede
AP Images

Južnoafrički motociklist Brad Binder (KTM), neočekivano je slavio na Velikoj nagradi Austrije u MotoGP razredu, a do druge pobjede u karijeri stigao je taktičkom odlukom da ne posegne za motociklom s kišnim gumama u završnici utrke.

Većinu utrke su u vodstvu proveli Talijan Francesco Bagnaia (Ducati), Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) i Španjolac Marc Marquez (Honda). U zadnjoj četvrtini utrke je kiša počela intenzivnije padati, ali su neki motociklisti odlučili zadržati se na pneumaticima za suhu podlogu.

Oni koji su otišli po kišne gume su bili u prednosti u zadnjim krugovima. Među njima je bio i Bagnia koji se na kraju uspio probiti do drugog mjesta, koje bi zasigurno zauzeo Marquez da nije pao dva kruga prije kraja i na cilj stigao tek kao 15. Treći je bio njegov sunarodnjak Jorge Martin (Ducati-Pramac) koji je imao najbolju startnu poziciju, a prije tjedan dana je slavio na istoj stazi, kad je vožena utrka za Veliku nagradu Štajerske.

Francuz Fabio Quartararo se sigurnom vožnjom dokopao sedmog mjesta čime je zadržao uvjerljivu prednost u ukupnom redoslijedu sa 181 bodom, 47 više od drugoplasiranog Talijana Bagnaije i trećeplasiranog aktualnog svjetskog prvaka Španjolca Joana Mira (Suzuki).

Do kraja sezone ostalo je sedam utrka, a sljedeća je na rasporedu 29. kolovoza, kad će se motociklisti natjecati za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstoneu.