Sport

Boks

Izbornik Marketin i trener Bajlo pripremaju kadetsku reprezentaciju za EP u Sarajevu, među pozvanima i tri boksača BK Ares

Izbornik Marketin i trener Bajlo pripremaju kadetsku reprezentaciju za EP u Sarajevu, među pozvanima i tri boksača BK Ares

Hrvatska boksačka kadetska reprezentacija (dječaci rođeni 2007. i 2008. godine) koja se priprema za skorašnje Europsko prvenstvo u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza 2021. (EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships), otputovala je na mini-pripreme od 29. srpnja do 1. kolovoza u Mrkoplju.

Izbornik Nikola Marketin (BK Ares) s trenerima Vedranom Bajlom (Bk Ares) i Morisom Tankovicem (Bk Arena Pula) poveo je u Gorski kotar 14 mladih boksača od kojih čak trojica iz zadarskog BK Ares.

Kadeti će braniti hrvatske boje na Europskom prvenstvu u Sarajevu, praktički u svim kategorijama:

Kategorije

do 40 kg:                    Dominik Raguž (Brod)

do 42 kg:                    David Kuhar (David Koprivnica)

do 44 kg:                    Dino Selak (Senj)

do 46 kg:                    Lucas Mirković (Arena Pula)

do 48 kg:                    Mateo Bobaš (King Rijeka)

do 50 kg:                    Niko Dražina (Ares Zadar)

do 52 kg:                    Andrejas Baričević (Ares Zadar)

do 54 kg:                    Matija Berend (Ronin Križevci)

do 57 kg:                    Duje Kutleša (Rijeka)

do 60 kg:                    Bernard Grgić (Nokaut, Zagrev)

do 63 kg:                    Ivan Nekić (Ares, Zadar)

do 66 kg:                    Niko Goreta (Grom Split)

do 70 kg:                    Ivano Jakšić (Team Predator Rijeka)

do 80 kg:                    Andrija Dominković (Nokaut,Zagreb)

Talentiranim dečkima koji su svoje mjesto u reprezentaciji zaslužili rezultatima na Prvenstvu Hrvatske i kroz mečeve u Hrvatskoj boksačkoj ligi za mlade, te naravno predanim radom u klubovima, unatoč svim teškoćama s treninzima mlađih dobnih skupina u pandemijsko vrijeme, nastup na Europskom prvenstvu u Sarajevu bit će zapravo prvi izlazak na veliku međunarodnu scenu.

- Želimo da se dečki bolje međusobno upoznaju i da u Sarajevu nastupamo kao pravi team koji krasi zajedništvo. Mladi boksači trebaju steći osjećaj pripadnosti reprezentaciji, a to se najbolje radi na zajedničkim pripremama. Radit ćemo u Mrkoplju do nedjelje popodne treninge na otvorenom i sparinge u dvorani, a moramo ih i mentalno pripremiti za nastup na EP-u, bolje reći, opustiti ih i skinuti im pritisak koji oni sami stavljaju pred sebe, kaže izbornik Nikola Marketin.

- Pripreme ce nam posluziti da procijenimo svakog boksaca koliko je spreman i sto napraviti dalje da bude sto pripremljeniji za EP te poboljšavati prednost boksaca odnosno specijalku i prilagođavati ju potencijalnim protivnicima. Fokusiramo se izrazito na takticke trening-sparinge, kazao je trener reprezentacije Vedran Bajlo.

Dvije faze natjecateljskog perioda su
1. Faza brusenja forme
2. Faza stabilizacije

- Mi smo trenutno na prelazu iz prve u drugu. Dakle održavamo sportsku formu visokim tempom sparinga. Razgovaramo s boksačima prije i nakon priprema o njihovim očekivanjima i problemima kako bi smanjili njihovu visoku pobuđenost koja je česta kod mladih sportaša kako bi ih što bolje mentalno pripremili. Također ih analiziramo i pratimo pomoću raznih parametara, dodao je trener Bajlo.


Reci što misliš!