Sport

#košarka

Pobjedama Bazena i Sfinga Stafforda dovršeno drugo kolo Zadarske ljetne lige

Pobjedama Bazena i Sfinga Stafforda dovršeno drugo kolo Zadarske ljetne lige
Šime Zelić

Meladi nije pomogao ni raspoloženi Sunara koji je s 22 poena bio najefikasniji igrač dana.

KK Bazen – KK Zaratini Foša 90:53

(23:15, 21:11, 27:10, 19:17)

Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević, Filip Rumora.

Bazen: Jurjević M. 21, Lovrić 19, Jurjević D. 17, Bolić 11, Bosnić 10, Bašura 8, Elez 2, Ban 2, Segarić, Perić, Gluić, Govorčin. Trener: Darko Frakin.

Zaratini Foša: Milković 13, Muženjak 10, Ivanov 8, Bobaček 7, Kovačević 5, Kraljević V. 4, Nenadić 4, Mirčeta 2, Kraljević R., Copić, Benić, Dereta, Zubčić. Trener: Val Kraljević.

Najduža utakmica u povijesti Ljetne lige konačno je ugledala kraj, iako su Zaratini s Foše pokušali zaprijetiti Bazenu doista su indisponirano izgledali u nastavku meča te je Bazen lako stigao do pobjede. O samoj utakmici nema se što reći, ekipa Bazena samo je gomilala prednost i prevodila susret mirno kraju. Zaratini se nisu mogli sastati sa šutom (21/66) te je ovo bio logičan rasplet situacije. Nikola Milković bio je najbolji s 13 koševa i dva monstruozna zakucavanja, dok je po poenima Teo Muženjak (10) i Anđelo Ivanov (8) bio dvojac koji je najviše pomogao. Pobjedničku stranu predvodio je Marino Jurjević s 21 košem, Dragan Jurjević ubacio je 17 dok je 19 koševa imao Luka Lovrić. Bazen će tako u borbu za prolaz dalje protiv Strožanca, dok je na Zaratinima zadatak da se pokušaju od ovogodišnjeg izdanja lige oprostiti pobjedom nad prvoplasiranom Voštarnicom.

KK Melada 99 – KK Sfinga Staffordi 69:76

(18:9, 12:32, 24:19, 15:16)

Suci: Neven Jurjević, Frane Banović, Lucija Štrmelj.

Melada 99: Sunara 22, Bušić 18, Kozulić 12, Gril 11, Begić 4, Skelin 2, Peša, Petković (11 skokova), Gardijan, Petani. Trener: Domagoj Cicero.

Sfinga Staffordi: Tušek 21, Mileta 16, Kolanović, Klapan 8, Škrtić 7, Škrnjarić 5, Ljubičić 2, Perić 2, Martinović, Kaica, Čirjak, Klarić. Trener: Luka Klarić.

Pravu malu dramu priredili su nam u borbi za prolaz dalje momci Melade 99 i Sfinga Stafforda. Prvo je furiozno otvorila Melada koja je u jednom trenu prve dionice imala i vrtoglavih +15 (3:18). Staffordi se u prvom djelu nisu uspijevali povezati pa su zato i imali duplo manje koševa od Melade. Potpuno druge ekipe gledali smo u drugoj četvrtini, Staffordi su se na krilima Milete, koji je zakucavanjima dizao svoju ekipu, vratili u utakmicu. No ipak nisu svoju zadnju riječ rekli igrači Domagoja Cicera, trudili su se smanjivati rezultat i nekoliko puta došli nadomak posjeda zaostatka no nije bilo snage za napraviti taj korak prema naprijed. Nedostajao je i performans Grila iz kvalifikacija te su lanjski osvajači spasili glavu i boriti će se za prolaz dalje u utakmici protiv odličnog Sukošana predvođenim najboljim igračem dosadašnjeg djela lige – Ivom Pavićem. Melada će pokušati do počasne pobjede doći protiv Sabunjara koji mora ići na pobjedu ako želi gledati doigravanje.


Reci što misliš!