Sport

#košarka

Voštarnica i Talvi putovanja došli do pobjeda u dramatičnim završnicama drugog kola Zadarske ljetne lige

Voštarnica i Talvi putovanja došli do pobjeda u dramatičnim završnicama drugog kola Zadarske ljetne lige

Na Višnjiku nije nedostajalo uzbuđenja.

KK Strožanac Split – KK Voštarnica 83:84

(17:18, 19:27, 28:15, 19:24)

Suci: Mateo Matov, Frane Banović, Filip Rumora. Opunomoćenik: Davor Modrić

Strožanac Split: Buljan Z. 32 (11 skokova), Škaro 17, Batistić 13, Udiljak 8, Svalina 5, Barać 4, Bilić 4, Ferić, Stipić, Strikić, Buljan E. Trener: Kristian Stipić

Voštarnica: Knežević 29 (10 skokova), Marčev 15 (11 skokova), Karamarko 13, Iannilli 12, Mikić 6, Zubčić 5, Kurta 4, Fabulić, Jurišić, Dujmov, Ostojić. Trener: Šime Buterin

Fenomenalnu utakmicu gledali smo u režiji Strožanca, ruku na srce Voštarnica se još uvijek nije pronašla i makar su na mahove izgledali kao ekipa od prošle godine još uvijek nije to to. Fali jedan onaj štih, pogotovo Marčevu koji ne može pronaći šut no iz tabora Voštarnice najavljuju puno bolju igru u nastavku lige. Svakako moramo pohvaliti promoviranje mladog Karamarka, koji se polako profilirao u ključnog igrača ekipe Voštarnice. S druge strane, kao i prošle godine dosta su namučili Splićani Voštu, možda su mogli donijeti neke druge odluke u završnici susreta no šut za pobjedu Strožanca ostao je na obruču i Voštarnica je počela slaviti. Uz fenomenalnog Buljana koji je sa Škarom igrao pravu poeziju od košarke, nedostajalo je koševa Svaline i Ferića za napraviti apsolutnu senzaciju i pobjedu nad ‘zelenima’. Tako je Voštarnica osigurala prolaz dalje, a Strožanac će se nadati da će eventualno Zaratini iznenaditi Bazen pa im olakšati posao protiv igrača trenera Darka Frakina. Kod Strožanca najbolji je bio Zvone Buljan s 32 koša, Duje Škaro opet je koketirao s triple-double učinkom sa 17 koševa 9 skokova i 8 asistencija dok je Nikola Batistić zabio 13 koševa. Dvojac koji je upisao double-double Marin Knežević – 29 koševa i 10 skokova i Paolo Marčev 15 koševa i 11 skokova veliku pomoć imao je u mladom Gabrijelu Karamrku koji je dirigirao napadom Vošte i ubacio 13 koševa.

KK Bokanjac – KK Talvi putovanja Jadera 93:101

(18:21, 20:37, 28:9, 21:20, 6:14)

Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević, Mateo Matov. Opunomoćenik: Alan Grbić

Bokanjac: Palčić 37 (10 skokova), Krizman 19, Mrkić 13 (10 skokova), Gazić 12, Baždarić 8, Alavanja 2, Buterin 2, Pulja, Pestić.
Trener: Mate Kanjer

Talvi putovanja Jadera: Žilić 23, Atelj M. 21 (13 asistencija), Blaslov 19, Jusup 15, Atelj S. 8, Atelj I. 8, Atelj A. 7, Blaslov, Kamber, Škibola.
Trener: Marko Atelj

Gledajući prvo poluvrijeme u kojem nismo puno toga mogli vidjeti osim odličnog i razigranog Talvija i indisponiranog Bokanjca, svi su očekivali laganu pobjedu ekipe Jadere. Bez Gazića koji je isključen u prvom dijelu s dvije tehničke greške, povratak se činio kao nemoguća misija no Palćić i Krizman su inicirali preokret te su se ‘crni’ serijom 17:0 vratili u utakmicu. Bokanjac je nakon tog ‘tornada’ u trećoj dionici dobio krila i promašio šut za pobjedu nakon čega je uslijedio i prvi produžetak na ovogodišnjoj Ljetnoj ligi. Nije samo produžetak i isključenje prva stvar koju smo vidjeli u ovoj utakmici već je i 100, odnosno 101 koš Talvija prva stotka ove godine. U produžetku nakon promašaja Mrkića ispod koša svemu je bio kraj što se tiče ‘crnih’. Pokušali su dalekometnim šutevima Palčić i Krizman vratiti utakmicu u egal no Talvi se odvojio predaleko i priči je bio kraj. Dino Palčić je dakako bio najbolji uz vrtoglavih 37 koševa i 10 skokova te 7 asistencija, Antonio Krizman imao je 19 dok je 13 uz 10 skokova imao Josip Mrkić. Kod Talvija zablistao je Luka Žilić uz 23 koša i 8 asistencija, kapetan Marko Atelj imao je 21 koš uz 13 skokova a 19 je zahvaljujući ubačajima čak 5 puta van linije 6,25 imao Šime Blaslov. Talvi i Maslina boriti će se u idućem kolu za prolaz dalje dok Kampo samo čudo može izbaciti iz sedla prvog mjesta u grupi.


Reci što misliš!