Sport

#jedrenje

Mihovil Fantela iz Tokija: Spremni smo i jedva čekamo početak natjecanja

Mihovil Fantela iz Tokija: Spremni smo i jedva čekamo početak natjecanja
Sailing Energy

Izvjesno vrijeme u Tokiju na poprištu gdje će od 23. srpnja do 8. kolovoza biti održane Olimpijske igre nalaze se jedriličari zadarskog Svetog Krševana u klasi četrdeset devetka, braća Fantela, Šime i Mihovil.

Kako je protekao sam put do Tokija prepričao je Mihovil.

- Sve je prošlo u najboljem redu tijekom putovanja, stigli smo prošli utorak. Malo duže smo čekali na aerodromu u Tokiju kad smo stigli zbog cijele ove situacije ali na to nas je pripremio Petar Cupać koji je stigao prije nas nekoliko dana s belgijskom reprezentacijom.

- Za nas je najvažnije da je naša oprema i to u kompletu stigla iz Zadra u Tokijo na vrijeme. Uvjeti na moru su nam poznati, tu smo bili 2019. godine. Jako je vruće, sparno, vlage je puno. Prva dva tri dana je bilo laganog vjetra, sada je malo jači. Ide sve kako smo zamislili, zadovoljnji smo.

Konkurencija je najjača moguća, svi najbolji su tu.

- Apsolutno, svi su tu, treniraju kao mi i jako su motivirani.

- Jako smo motivirani, jedva čekamo početak natjecanja 27. ovog mjeseca. Idemo dan po dan, dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo u cilj ulaziti što bolje, a hoće li nas sreća i naše znanje poslužiti, to ćemo vidjeti, haha - zaključio je Miho.

Što drugo našem dvojcu želimo puno sreće i dobrog vjetra. Za sve ostalo oni će se itekako doboro potruditi i dati svoj maksimum.


Reci što misliš!