Sport

#košarka

Ivan Perinčić je novi trener KK Zadar

Ivan Perinčić je novi trener KK Zadar
Marko Dimić/PIXSELL

Ivan je došao u klub prošle godine kao pomoćni trener Veljku Mršiću, prošle sezone smo ga gledali i kao prvog trenera u periodu kad je trener Mršić bio odsutan zbog zdravstvenih problema uzrokovanim COVID-19. Rođeni Zadranin i sin legendarnog Ćire Perinčića svoj je košarkaški put počeo u KK Zadru kao član legendarne juniorske generacije 77./78.

Nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode, bio je pomoćnik u Cedeviti Situ Alonsu i Slavenu Rimcu, također je bio pomoćnik do dolaska u Zadar i Veljku Mršiću u Hrvatskoj reprezentaciji.

Prije svog povratka u Zadar bio je pomoćnik Josipu Sesaru u Gorici, u sezoni 2017./2018. Kao glaveni trener odveo je Zabok do povijesne sezone gdje su došli do polufinala Kupa Krešimira Ćosića. Suradnju sa Zadrom je potpisao na tri godine.

- Zahvaljujem se upravi kluba na čelu s predsjednikom Mijolovićem na ukazanom povjerenju. Za mene je ovo velika čast i privilegija jer ovaj klub ima posebno mjesto u našoj obitelji. Drago mi je da su ljudi u klubu prepoznali moj rad u prošloj sezoni i u prijašnjim sezonama jer smo dogovorili trogodišnju suradnju. Stvarno sam presretan i ponosan. Zahvalio bi se ovom prilikom i Veljku Mršiću na fantastičnoj suradnji tijekom cijele godine i na fantastičnoj sezoni u iznimno teškim i kompleksnim uvjetima kao što su bili prošle sezone, rekao je novi trener Ivan Perinčić.


Reci što misliš!