Sport

#tenis

Državni vrh uputio čestitke Paviću i Mektiću na osvajanju Wimbledona

Državni vrh uputio čestitke Paviću i Mektiću na osvajanju Wimbledona
AP Images

Brojne su čestitke uslijedile u nedjelju hrvatskom teniskom paru Mate Pavić-Nikola Mektić koji su osvojili naslov u parovima na grand-slam turniru u Wimbledonu.

"Čestitam Nikoli Mektiću i Mati Paviću na osvajanju Wimbledona. Sjajnom i upornom igrom u konkurenciji muških parova u finalu ste pokazali da Hrvatska i dalje ime vrhunske talente u tenisu. Točno 20 godina nakon Goranovog uspjeha, pokazali ste da se i u tenisu možemo nositi s najboljima. Samo naprijed momci", čestitao je tenisačima na svom facebook profilu predsjednik RH Zoran Milanović.

Putem facebooka čestitao je i premijer Andrej Plenkovć.

"Čestitam našim tenisačima Mati Paviću i Nikoli Mektiću na osvajanju Wimbledon u parovima i najvećem uspjehu u karijeri. Hrvatska je ponosna na vas", stoji u objavi.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Nikoli Mektiću i Mati Paviću na osvajanju Wimbledona u konkurenciji parova, u kojoj stoji:

"S posebnom radošću i zadovoljstvom dočekali smo vaše povijesno hrvatsko osvajanje Grand Slam turnira u Wimbledonu u muškim parovima. Primite iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i moje osobno.

Tijekom cijele sezone ostvarivali ste sjajne rezultate i osvajali brojne turnire, a osvajanje Wimbledona kruna je vaših uspješnih karijera i novi vrhunac hrvatskog tenisa. Nakon što smo se jučer, na 20. obljetnicu s ponosom prisjetili Goranovog trijumfa na najvećem teniskom turniru, od danas će i vaš uspjeh biti upisan u povijest", stoji u brzojavu predsjednika Sabora.

"Novim vrhunskim ostvarenjem učinili ste nas iznimno ponosnima, a još i dodatno jer ste podsjetili na Goranov trijumf u „singlu“ prije dva desetljeća. Na najljepši mogući način najavili ste nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Malo je reći da ste među našim glavnim uzdanicama za odličje u Tokiju, jer vi ste i trijumfom u Wimbledonu potvrdili da ste kao najbolji svjetski par predodređeni za olimpijsko postolje. Zato vam ponajprije želimo dobro zdravlje i što uspješniji oporavak za olimpijski turnir. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na još jednom sjajnom postignuću - naslovu pobjednika Wimbledona u parovima. Učinite nas ovako sretnima i nakon nastupa u Tokiju", stoji u brzojavu HOO-a.

​​​

Reci što misliš!