Sport

#nogomet

Lovren samouvjeren pred okršaj s Češkom: Mi smo najbolji kada je najteže

Lovren samouvjeren pred okršaj s Češkom: Mi smo najbolji kada je najteže
Igor Kralj/PIXSELL

Mi smo najbolji kada je najteže, istaknuo je branič hrvatske vrste Dejan Lovren na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a.

Lovren je propustio susret prvog kola protiv Engleske zbog ozljede koljena, no branič ruskog prvaka Zenita je sada spreman i konkurira za sastav.

"Dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam. Spreman sam zaigrati, na izborniku je da odluči tko će igrati," kazao je Lovren na Hampden Parku.

Za razliku od Hrvatske koja je otvorila turnir porazom od Engleske, Česi su u prvom susretu porazili Škotsku.

"Očekujemo tvrdu utakmicu. Moramo ostati pozitivni i vjerovati u sebe. Česi su u naletu, osvojili su tri boda. U boljoj su poziciji, no vjerujem u našu ekipu. Mi smo najbolji kada je najteže. Izaći će pravi karakter. Moramo igrati pametno i idemo po tri boda," istaknuo je.

Lovren je naglasio kako je usprkos početnom porazu od Engleske i dalje sve u našim rukama.

"Mi nismo ekipa koja gleda druge, jedino ako moramo. Koncentrirani smo na svoju utakmicu, još uvijek je sve u našim rukama."

Dodao je kako igrači prate druge reprezentacije.

"Pratimo svaku utakmicu jer nemamo u sobama što pametnije raditi. Mogu izdvojiti Francusku i Italiju kao za favorite. Međutim, po moje mišljenju Francuzi su najveći favoriti. Imaju kvalitetu, znaju što rade, imaju bezbroj kvalitetnih igrača na  klupi. Italija, također radi fantastičan posao," zaključio je Lovren.