Sport

#veslanje

Braća Sinković: Zadovoljni smo sezonom i spremni idemo u Tokio

Braća Sinković: Zadovoljni smo sezonom i spremni idemo u Tokio

Zadovoljni smo sezonom i spremni idemo u Tokio na olimpijske igre, izjavili su u nedjelju braća Valent i Snković nakon što su na trećoj regati Svjetskog veslačkog kpa u Sabaudiji u dvojcu bez kormilara osvojili zlato.

"Zadovoljni smo, ovo je bila zadnja utrka prije olimpijskih igara, uspjeli smo ostati neporaženi ove godine za sada i nadamo se da će tako biti i poslije Tokija: Idemo tamo kao veliki favoriti, ali znamo da nam to nitko neće pokloniti, moramo dobro trenirati u Peruči", rekao je Valent Sinković.

"Generalno smo zadovoljni s prvim dijelom sezone, ali ništa nismo napravili ako ne napravimo najvažnije na olimpijskim igrama. Dolazimo spremni, samopouzdanje nam je dobro. Jedva čekamo završne priprem, da napravimo završni period i špicu forme i idemo na Olimpijske igre samouvjereni", nadovezao se Martin Sinković.

U finalnoj utrci trećeg Svjetskog kupa, Braća Sinković osvojili su zlatnu medalju, a u cilj su ušli s vremenom 6:16.79. Posada Velike Britanije zauzela je drugo mjesto s vremenom 6:23.10, dok je izvrsno treće mjesto pripalo hrvatskoj posadi, braći Patriku i Antonu Lončariću s vremenom 6:25.89.

Braća Sinković su ovim nastupom završili sezonu bez poraza te postali i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu godinu. Ovo je bio posljednji test uoči najvažnije utrke – Olimpijskih igara u Tokiju.