Sport

Košarka, finale doigravanja za prvaka Hrvatske

O publici u Krešinom domu odlučuju Nacionalni stožer ili prkos KK Zadar

O publici u Krešinom domu odlučuju Nacionalni stožer ili prkos KK Zadar

Još uvijek nije poznato hoće li se peta utakmica doigravanja za naslov košarkaškog prvaka Hrvatske između Zadra i Splita, koja je na rasporedu u subotu, 5. lipnja od 20 u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, igrati sa publikom ili bez nje.

Nakon što su Splićani svoje domaće utakmice odigrali pred gledateljima, iako nisu dobili suglasnost Nacionalnog stožera civilnog stožera, iz Košarkaškog kluba Zadar također su izrazili želju da se za majstoricu koja će odlučiti o državnom prvaku vrata dvorane otvore barem za pretplatnike ako ne i za širu populaciju.

Ništa protiv gledatelja nemaju niti u Hrvatskom košarkaškom savezu čiji je tajnik Josip Vranković izjavio kako ne mogu i neće kazniti Split, pa tako ne bi ni Zadar. Štoviše, iz Saveza su prema Nacionalnom stožeru uputili zahtjev da se publika za sutrašnju utakmicu vrati na tribine, no odgovor iz Stožera do ovog trenutka još nije stigao.

Što se, pak, Civilnog stožera Zadarske županije tiče, oni u ovom slučaju nemaju baš nikakve ingerencije. Načelnik Šime Vicković napomenuo je kako je zadarska dvorana puno veća od one u Splitu te da bi on kao navijač sigurno volio da se dozvoli ulaz određenom broju gledatelja ali da će konačnu odluku o tome donijeti Nacionalni stožer.

- Stvarno bi volio da se gledateljima omogući ulaz i da svi zajedno podržimo naš voljeni klub ali ta odluka nije na meni. Moramo se strpjeti i vidjeti kakvu će odluku donijeti struka – kaže Vicković.

Premda se većina navijača nada kako će iz Stožera civilne zaštite imati sluha za zahtjev iz HKS-a, s obzirom da se epidemiološka situacija u državi svakim danom poboljšava, na temelju splitskog slučaja teško se može očekivati da će do takvog scenarija uistinu i doći.

Osim ukoliko se Željko Žilavec ne odluči na prkos i neposluh za što bi kao prvi čovjek kluba platio predviđenu kaznu od 5 do 10 tisuća kuna, dok bi za klub ona iznosila čak četiri puta više, odnosno do 40 tisuća kuna.  


Reci što misliš!