Sport

#nogomet

Sutra nas očekuje velika bitka za Europu

Sutra nas očekuje velika bitka za Europu
Nel Pavletic/PIXSELL

U subotu na Rujevici (17:00 sati) Rijeka dočekuje Goricu u borbi za mjesto u europskoj Konferencijskoj ligi, a trećeplasirana Gorica ima bod više od četvrte Rijeke.

"Teško je igrati na nulu. Zadnju utakmicu izgubili smo od Rijeke kod kuće 3-4. Primili smo puno golova, kao i na zadnje dvije prvenstvene utakmice (0-4 protiv Hajduka i 0-3 protiv Dinama). Zato smo u pripremi puno pažnje posvetili defanzivnoj tranziciji. Očekivali smo da ćemo ranije riješiti ulazak u Europu, a dogodio se za nas najgori scenario. Ima puno stvari za kojima možemo žaliti, ali usredočit ćemo se na ovih zadnjih 90 minuta. Atmosfera je dobra i igrači su svjesni što ih čeka", izjavio u petak na konferenciji za novinare trener Gorice Siniša Oreščanin

Rijeka bi pobjedom skočila na treće mjesto i osigurala u kvalifikacije Konferencijske lige, a trener Riječana Goran Tomić ističe: "Velika je ovo utakmica za nas. Da nam je netko prije dva mjeseca ponudio da ćemo u zadnjem kolu imati mogućnost uhvatiti treće mjesto, ne bi mu nitko vjerovao s obzirom na razliku koja je bila između nas i Gorice. Gorica je kvalitetna ekipa i nisu bez razloga tako dugo pri vrhu. Svjesni smo važnosti utakmice i napravit ćemo sve da ostvarimo cilj i osvojimo tri boda koja nam donose treće mjesto. Moramo biti pametni i kad svi dišemo kao jedan onda nema straha".