Sport

#košarka

Mršić uoči početka doigravanja: Za ovo smo se spremali čitave sezone

Mršić uoči početka doigravanja: Za ovo smo se spremali čitave sezone
Šime Zelić/KK Zadar

Zadar počinje lov za naslov prvaka Hrvatske protiv Šibenke u četvrtfinalu doigravanja HT Premijer lige.

Ove sezone Zadrani su slavili u sva tri susreta, sezonu su otvorili protiv Šibenke u Višnjiku i uvjerljivo slavili 92:52. Momčad Zadra je u susretu u Šibeniku bila bez svog glavnog trenera te je ih je do pobjede vodio Ivan Perinčić. U trećem krugu u Jazinama Zadar je kao domaćin odradio onoliko koliko je trebao da upiše novu pobjedu protiv ekipe s Baldekina 98:83.

Martin Junaković u dvije utakmice protiv svog bivšeg kluba u prosjeku bilježi 9,5 poena i 5,5 asistencije po utakmici.

“Šibenka je dobra napadačka ekipa, imaju par dobrih individualaca. Ako mi namjestimo ritam kakav mi želimo i igramo našu igru mislim da će utakmica otići na našu stranu. Moramo biti 100% ozbiljni, fokusiran i moramo dati sve od sebe,” rekao je Šibenčanin u zadarskom dresu Martin Junaković.

Veljko Mršić je kao trener tri puta osvojio HT Premijer ligu s Cedevitom te traži svoj četvrti naslov sa Zadrom.

“Dolazi nam to doigravanje za što smo se spremali cijelu sezonu. Prvi protiv osmog, to govori da smo favoriti, igramo kod kuće, ali Šibenka je momčad koja ima dosta napadačkog talenta. Mi moramo biti ozbiljni i moramo igrati dobru obranu da bi ostvarili pobjedu u prvoj utakmici. Dolazimo na utakmicu nakon odmora od devet dana gdje nismo imali utakmicu, to će sigurno ostaviti malo traga, ali mislim da smo u dobrom stanju, dobroj formi. Ovo je drugi put ove sezone da imamo ovakvu pauzu pred utakmicom, prošli put je bilo tako također protiv Šibenke. Ne smijemo dozvoliti ono što smo radili na prošloj utakmici prije devet dana kad je prvo poluvrijeme bilo u egalu i tek smo se odvojili i riješili utakmicu u trećoj četvrtini,” rekao je trener Zadra, Veljko Mršić.

Utakmica se igra u utorak u Krešinom domu, s početkom u 19 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore