Sport

#nogomet

Zadar uvjerljivo svladao Velebit

Zadar uvjerljivo svladao Velebit
Nenad Opačić

Zadar predvodi ljestvicu 1.ŽNL Zadarske županije sa 7 bodova više od drugoplasiranog Hajduka koji sutra gostuje u Bibinjama. Ostalo je još 6 kola do kraja, a sljedeću utakmicu momčad Zadra će na put u Privlaku kod Sabunjara 18.svibnja.

Na Stanovima smo gledali zanimljivu utakmicu s pregršt prilika i golova. Rezultatski uvjerljiva pobjeda Zadra, ali Velebit je ostavio jako dobar dojam koji je tek ponešto narušen s dva primljena pogotka na samom kraju utakmice. Bolje su počeli domaći, ali nakon propuštene prilike Blaževića, gosti su preuzeli inicijativu i stvorili lijepe prigode prvo preko Katuše, a kasnije i Jarmanovića. U oba slučaja domaći vratar Pinčić je svojim obranama sačuvao mrežu. Kako to obično biva poslije propuštenih prilika, poveo je Zadar preko Blaževića u 23. minuti.

Pribrali su se gosti i Velebit dolazi do izjednačenja pogotkom Katuše kojega je u priliku izbacio Rašić. Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu bolja igra domaćih nogometaša koji do nove prednosti dolaze u 54. minuti. Gostujući vratar je slabo prihvatio ubačaj Zdrilića, na lopti je Blažević koji natjerava gostujućeg vratara Mikulića na pogrešku kojom je samog sebe matirao. Do 3:1 Zadar dolazi pogotkom Anića iz kaznenog udarca kojeg je izborio danas proaktivni Blažević.

Za 4:1 Begonja postiže svoj 24. ligaški pogodak prizemnim udarcem s 10-ak metara iskosa. Nekoliko minuta kasnije gosti izvode brzu kontru i smanjuju na 4:2 preko Jarmanovića koji je lobom savladao Pinčića. Blažević ne miruje i u 87. lijepo prima loptu na rubu peterca,
zatim vara vratara Mikulića za svoj 16. prvenstveni pogodak što mu donosi treće mjesto ligaške liste strijelaca, dok je Begonja drugi najbolji strijelac lige iza vodećeg strijelca Bačkova koji na svom kontu ima 33 gola. Za kraj konačni rezultat 6:2 postavlja Anić sličnim lobom kao i Jarmanović pet minuta ranije.

ZADAR - VELEBIT (B) 6:2 (1:1)
Igralište Stanovi - bez gledatelja
Sudci: Damir Dukić, Mateo Knežević, Dario Jarmanović
Žuti kartoni: Mladen Jarmanović (Velebit B.)
Strijelci: 1:0 Vlatko Blažević 23', 1:1 Domagoj Katuša 40', 2:1 Karlo Mikulić-ag. 54', 3:1 Josip Anić (11m) 60', 4:1 Luka Begonja 72', 4:2 Mladen Jarmanović 84', 5:2 Vlatko Blažević 87', 6:2 Josip Anić 90'

HNK ZADAR
Pinčić, Bugarija (od 72' Gambiraža), Banović, Blažević, Begonja, Anić, Jerbić (k), Buljat, Labus (od 64' Djeveljekaj), Kulaš D. (od 46' Zdrilić), Katuša (od 68' Iveljić).
Trener: Želimir Terkeš

NK VELEBIT (B)
Mikulić, Katuša, Bačić M. (od 75' Kolić), Hasanović, Vuksan-Ćusa, Protrka (od 65' Protrka), Bačić K. (od 67' Šitum), Jarmanović M., Rašić (od 70' Petrović), Nakić (od 75' Filipović), Šušak.
Trener: Branimir Rašić