Sport

kontroverzama nema kraja

"Odbjegli" klubovi javili se priopćenjem: Nastavljamo s projektom Superlige

rtl.hr

Nakon što je Europska nogometna federacija (UEFA) objavila kako je potpisala sporazum s devet klubova osnivača propalog projekta Superlige, priopćenjem su se oglasila "odbjegla" tri kluba - Barcelona, Juventus i Real Madrid.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Inter Milan i Atletico Madrid potpisali su s UEFA-om ugovor "pomirenja", no ne i Barcelona, Juventus i Real Madrid.

- Ovi klubovi su priznali svoje pogreške i pokazali su svoju privrženost prema zajedničkom građenju budućnosti europskog nogometa. To se ne može reći za ova tri preostala kluba koji će snositi posljedice, rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

"Odbjegli" su se sada javili zajedničkim priopćenjem u kojemu među ostalim navode da im se svakodnevno prijeti, ali i da će nastaviti s radom na projektu.

- Osnivačima Superlige svakodnevno se prijeti, traže od nas da odustanemo od ovog natjecanja i da ga ugasimo, što nam je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu UEFA i FIFA ne mogu kažnjavati klubove. Mi smo s projektom Superlige željeli pronaći rješenje za tešku situaciju koja je zadesila nogomet i sve klubove, kako bi preživjeli. Osnivači Superlige dogovorili su se da će se ovo natjecanje igrati ako ga priznaju UEFA i FIFA, pronašli smo način na koji bi se domaće lige igrale paralelno sa Superligom, no unatoč tome UEFA i FIFA nisu ni pokušali pronaći pravi način za komunikaciju s nama, navodi se u priopćenju.

- Bila je ovo jedinstvena prilika da navijačima diljem svijeta ponudimo najbolji mogući šou i da vratimo vjeru u ovaj sport, a željeli smo promovirati i ženski nogomet. Svjesni smo brojnih reakcija na projekt Superlige i spremni smo promijeniti pristup natjecanju. Žao nam je što su naši partneri u osnivanju Superlige morali potpisati sporazum s Uefom, no mi ćemo pokušati naći pravo rješenje i nastavit ćemo raditi na ovom projektu unatoč prijetnji UEFA-e, navodi se u zajedničkom priopćenju Barcelone, Juventusa i Real Madrida.


Reci što misliš!