Sport

ht premijer liga

Stipe Kuliš uoči susreta s KK Split: Čeka nas velik posao, ali imamo iskustva

Stipe Kuliš uoči susreta s KK Split: Čeka nas velik posao, ali imamo iskustva
Sonik Puntamika

Zadrani u susret ulaze nakon vrijedne pobjede nad Alkarom prošli petak te na Gripama žele pružiti što je moguće bolji otvor favoriziranom suparniku!

Košarkaši Sonik Puntamike večeras u nadoknadi 28. kola HT Premijer lige gostuju kod Splita.

Zadrani u susret ulaze nakon vrijedne pobjede nad Alkarom prošli petak te na Gripama žele pružiti što je moguće bolji otvor favoriziranom suparniku te će pokušati iskoristiti i najmanju priliku za pozitivan rezultat u borbi za petu poziciju na ljestvici uoči početka doigravanja.

– Gostujemo kod ponajbolje momčadi hrvatske lige, što nam predstavlja dodatni motiv. Secirali smo profil igre Splita te nam je želja kroz određene napadačke i obrambene sisteme naglasiti njihove slabije segmente i pokušati se dovesti u povoljnu situaciju. Čeka nas velik posao, ali imamo iskustva igranja u takvim uvjetima i vjerujem da ćemo psihološki i energetski kvalitetno odgovoriti izazovima utakmice – kazao je u najavi večerašnjeg susreta pomoćni trener Sonika Stipe Kuliš.

Splitu će današnja utakmica biti druga u nešto više od 24 sata. Igrači Mile Karakaša sinoć su na domaćem parketu iznenađujuće poraženi od Borca u bitci za regionalni ostanak te će večeras pokušati isprati barem dio lošeg dojma.

– Split igra na dva fronta, u ABA ligi gdje se bori za ostanak te u hrvatskom prvenstvu gdje konkurira za startnu jedinicu uoči doigravanja, no radi se o visoko profesionalnoj momčadi i njihovi igrači su navikli igrati u ovakvim uvjetima – smatra Kuliš koji će na raspolaganju imati pouzdanog šutera Filipa Jošića, no upitan je nastup Marina Šarlije i Ante Gospića.

– Pod košem smo tanki te ćemo biti prisiljeni tražiti alternativna rješenja u obrani niskog posta. Split će nas vjerojatno napadati iz post-up situacija, a domaćini jednako tako imaju razloga smatrati da su u prednosti pred nama u igri jedan na jedan, no pokušat ćemo to zakrpati nekim alternativnim rješenjima – zaključio je Kuliš.

Utakmica se igra u dvorani Gripe s početkom u 19 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.

 


Reci što misliš!