Sport

Nogomet, 1. Prva HNL žene

Osječanke odnijele sva tri boda iz Stanova

Osječanke odnijele sva tri boda iz Stanova
Jure Perišić / Sport023

U dvoboju 14. kola Prve hrvatske lige za žene nogometašice Donata poražene su danas na svojim Stanovima od Osijeka s 0-3.

Bio je ovo ujedno i posljednji ogled koji su Zadranke odigrale u osnovnom ciijelu prvenstva koje će najvjerojatnije, ukoliko Neretva u svoje dvije posljednje utakmice ne priredi ogromna iznenađenja pa pobjedi Split i Agram, zaključiti na petoj poziciji.

Što se samog današnjeg ogleda tiče, treba reći kako je Osijek, unatoč tome što je u zapisniku imao prijavljenih samo 12 igračica, na kraju opravdao ulogu favorita te je bez većih problema kući odnio sva tri boda.

Mrežu domaćih u 36. minuti načela je Izabela Lojna. Samo tri minute kasnije na 0:2 povisila je Mateja Bulut, a Lojna je početkom drugog dijela, točnije u 47. minuti, zabila i svoj drugi gol na utakmici za konačnih 0:3.

- Nakon ove utakmice mogu reći kako sam u jednu ruku tužan, a u drugu opet zadovoljan. Tužan zbog toga što nismo iskoristili neke dobre šanse poput one iz treće minute, kada je Natali Šarić pogodila stativu, a zadovoljan zbog načina na koji su moje igračice odigrale. Ispunile su sve taktičke zamisli što smo postavili pred njih.

Žao mi je što za dobru igru nismo nagracleni barem jednim pogotkom, ali svejedno čestitam igračicama na volji i zalaganju - kazao je nakon susreta Jure Perković, trener Donata.

Nakon što se kompletira posljednje kolo osnovnog dijela sezone, liga se nastavlja na način da će se četiri prvoplasirane ekipe kroz Ligu za prvaka boriti za naslov, dok će ostale četiri u Ligu za ostanak.

U gornjem domu igrat će Osijek, Split, Dinamo i Agram, dok su u donjem uz Donat i Neretvu još Marjan i Viktorija.


Reci što misliš!