Sport

#nogomet

Određen termin derbija Dinama i Hajduka

Određen termin derbija Dinama i Hajduka
PIXSELL

Zaostali dvoboj 22. kola HT Prve lige između nogometaša Hajduka i Dinama bit će odigran na Poljudu u srijedu, 5. svibnja, a Dinamo će u polufinalu Kupa ugostiti Goricu tjedan dana prije, 28. travnja, na Maksimiru.

Termini tih dvoboja određeni su nakon što je Dinamo porazom 2-1 na gostovanju kod Villarreala završio svoj put u četvrtfinalu Europske lige.

Vodeću momčad hrvatskog prvenstva u sljedećih mjesec dana očekuje doista naporan raspored, gdje će igrati utakmicu gotovo svaki treći dan.

Naime, Dinamo će u nedjelju 18. travnja na Maksimiru ugostiti Istru 1961 u 29. kolu domaćeg prvenstva, a tri dana poslije, 21. travnja, će gostovati kod Osijeka u Gradskom vrtu, u derbiju između dvije vodeće momčadi Prve HNL.

"Modri" će 25. travnja u najvećem hrvatskom derbiju biti domaćini Hajduku na Maksimiru, a tri dana poslije se na istom terenu s Goricom boriti za plasman u finale Kupa. Za vikend 1. svibnja Dinamu slijedi prvenstveni dvoboj sa Slaven Belupom u Koprivnici, u srijedu, 5. svibnja, zaostali derbi 22. kola na Poljudu, a četiri dana poslije još jedno teško gostovanje kod Rijeke na Rujevici.

Još dva prvenstvena kola bit će odigrana u tjednu nakon toga, a u njima će Dinamo ugostiti Varaždin i gostovati kod Gorice, Uspiju li se probiti do finala Kupa, "modre" 19. svibnja čeka obračun s Istrom 1961 za Rabuzinovo 'Sunce', a potom i posljednje prvenstveno kolo (22. ili 23. svibnja) u kojem će na Maksimiru gostovati Šibenik. 

Standings provided by SofaScore LiveScore